Tiesioginės transliacijos pradžia birželio 9 d. 10 val.

Birželio 9-10 d. Marijampolėje vyksta Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) kartu su partneriais organizuojamas XI-tasis Lietuvos-Baltarusijos ekonominis forumas.

Lietuvos-Baltarusijos ekonominiame forume bus aptariami aktualiausi abiejų valstybių ekonominio bendradarbiavimo klausimai, verslo ir investicijų plėtros galimybės. Šių metų verslo forume ypatingas dėmesys bus skiriamas žemės ūkio ir maisto pramonės, transporto ir logistikos, finansų ir bankų paslaugų sektoriams.

XI-ajame forume dalyvaus Lietuvos Respublikos Ūkio ministras Evaldas Gustas ir Baltarusijos Respublikos Ekonomikos ministras Vladimir Zinovskij, Susisiekimo viceministras Evgenij Rogačiov, Žemės ūkio viceministras Igor Brylo, Nacionalinės investicijų ir privatizacijos agentūros direktorė Natalja Nikandrova.

Forume ketina dalyvauja daugiau nei 100 Lietuvos ir Baltarusijos verslo įmonių bei asociacijų. Lietuvos įmonės ir toliau domisi Baltarusijos rinka. Per pastaruosius 10 metų Lietuvos-Baltarusijos prekybos apimtys išaugo 3,5 karto, Lietuvos eksportas į Baltarusiją išaugo 4 kartus, o Baltarusijos į Lietuvą – 3 kartus. Didžiausią prekybos apyvartos dalį sudarė maisto produktai, metalai, elektronika ir transporto segmentai.