Tiesioginės transliacijos pradžia gegužės 28 d. 10 val.

Mykolo Romerio universitetui suteikta licencija organizuoti pirmąjį TED formato universitetinį renginį – TEDxMRU, skirtą studentams, dėstytojams ir visai akademinei bendruomenei.

Renginio tema - KNOW. Pirmajame TEDxMRU renginyje, kuris numatytas gegužės 28 d., bus akcentuojamas žinojimas, kaip išlikti atviriems ateičiai švietimo, technologijų ir visuomenės sesijose.

„Ką būtina ŽINOTI jaunam žmogui, kad ateičiai pradėtum ruoštis DABAR? „TEDxMRU│KNOW atsakys į klausimus, su kuriais dažnai susiduria kiekvienas studentas. Trys sesijos apims tokias sritis kaip tobulėjimas, technologijos ir bendruomeniškumas visuomenėje.

10 pranešėjų dalinsis mintimis bei patarimais savo kalbose, truksiančiose iki 18 minučių. Pranešimų sesijas pagyvins 3 menininkų pasirodymai. Nepasiklysti pranešimų gausoje ir renginio metu kylančių klausimų šūsnyje padės renginio vedėjas Aurimas Danielius.

Pirmoji sesija, pradėsianti konferenciją, skirta pranešimams apie nuolatinį tobulėjimo procesą (Constant learning), kuris vyksta ne tik mokslo įstaigų viduje. Kaip reikia mokytis šiandien dėl mūsų laukiančios ateities? „TEDxMRU“ organizatorių ir pranešėjų komanda drąsiai taria – „Ateikite ir sužinokite“! Sesijoje savo žiniomis dalysis Paulo Pereira, Pia Henrietta Kekäläinen, Zane Skuja. Vienas po kito jie apžvelgs mokymosi svarbą, technologijų įtaką šiuolaikiniam tobulėjimui ir tai, kokie naudingi edukaciniai pagrindai socialiniam verslumui. Modernaus šokio pasirodymą atliks Ieva Jasaitė.

Antroji sesija – skaitmeninė dabartis (Digital now). Dauguma jau sunkiai įsivaizduoja savo dieną be technologijų. Apie netolimą ateitį ir šių kasdienių palydovų svarbą kalbės Aurimas Paulius Girčys. Edmundas Radavičius pasidalins pastabomis kaip nepasiklysti augančiame duomenų sraute. Martynas Savickas antrają sesiją papildys tema apie elektroninės informacijos apsaugą nuo kibernetinių atakų. Sesiją pagyvins Vilius Tamošaitis - futuristinės muzikos spalvomis nuspalvindamas renginio erdvę.

Trečioje - paskutinėje sesijoje, išgirsime kalbas apie mus, kiekvieno žmogaus asmeninį indėlį į savo tobulėjimą ir kokios žmogiškosios savybės padeda tobulėti visuomenei. Prieš prasidedant kalboms – laukia muzikinis „NI&CO“ pasirodymas. Rob Davidson savo pranešime pateiks sėkmingiausius pavyzdžius ir patarimus kaip tapti lyderiu pasirinktoje srityje. Evelina Savickaitė ir Karolis Kazlauskis, apkeliavę autostopu visą pasaulį kalboje atskleis ne tik kelionės ypatumus, bet ir skirtingą požiūrį į žmonių gerumą. Nikolay Gashev, taip pat apkeliavęs daugybę valstybių, kalbės apie asmenybės formavimąsi ir gebėjimą prisitaikyti skirtingose kultūrose. Edward Kelly visą konferenciją užbaigs atkreipdamas dėmesį į nesėkmių svarbą gyvenime.

Renginio programa:

10:00 - 11:30: I session Constant learning

Paulo Pereira
Henrietta Pia Kekäläinen
Ieva Jasaitė
Zanė Skuja

11:30 -12:15: Interactive session

12:15 - 13:45: II session Digital now

Vilius Tamošaitis
Aurimas Paulius Girčys
Edmundas Radavičius
Martynas Savickas

13:45 – 15:00: Lunch

15:00 -16:45: III session Giving and receiving

NIKO
Nikolay Gashev
Rob Davidson
Evelina Savickaitė & Karolis Kazlauskis
Edward J. Kelly

TED (akronimas: Technology, Entertainment, Design) pasaulinio masto konferencija, organizuojama nuo 1984 metų JAV, Kalifornijoje. TED konferencijos prasidėjo nuo siauro bendraminčių rato, apimančio mokslininkus, menininkus ir kitus visuomenės atstovus, kurie kasmet susitikdami pristatydavo naujienas iš savų sričių (įdomu, kad kiekvienas pranešimas turi trukti ne ilgiau kaip 18 minučių).

Vėliau TED konferencija transformavosi į pasaulinio masto renginį, pritraukiantį tūkstančius entuziastų iš viso pasaulio, o pranešimų temų diapazonas apima ne tik mokslą, meną, bet ir kitas sritis.

Nuo 2009 TED pradėjo TEDx programą, kuri suteikia galimybę žmonėms iš viso pasaulio organizuoti vietinius TED formato renginius savo miestuose. Per visą šį laiką pasaulyje buvo suorganizuota daugiau nei 11 tūkst. TEDx renginių 166 šalyse.