Transliacija baigėsi

Gruodžio 14 d., 13.30 val., ISM Vadybos ir ekonomikos universitete Vilniuje paskaitą skaitys lietuvių kilmės mokslininkas, Nobelio ekonomikos premijos laureatas Robertas J. Shilleris. Atviroje paskaitoje „Finansai ir geroji visuomenė“ („Finance and the Good Society“) profesorius, remdamasis naujausia savo knyga, svarstys, kaip pasaulio finansų rinkos ir įrankiai gali prisidėti prie pažangios visuomenės kūrimo.

R. Shilleris yra vienas iškiliausių ekonomistų pasaulyje, į Lietuvą mokslininkas atvyksta Užsienio reikalų ministerijos kvietimu. „Džiugu, kad profesorius rado galimybę dar šiemet atvykti į Lietuvą ir savo laiką skirti susitikimams su studentais, mokslininkais, verslininkais, visuomenės atstovais. Prie svarbiausių pasaulio pasiekimų prisidėjęs Robertas Šileris didžiuojasi lietuviška kilme ir taip garsina Lietuvos vardą.  Jis puikiai įkūnija Globalios Lietuvos idėją, kuria siekiama telkti pasaulio lietuvių žinias ir patirtį Lietuvos gerovei kurti,”  - sakė Nobelio premijos laureatą į Lietuvą pakvietęs Užsienio reikalų ministras  L. Linkevičius.

Ekonomistas atvirą paskaitą apie finansų vaidmenį, raidą ir įtaką kuriant visuomenės gerovę skaitys ISM Vadybos ir ekonomikos universitete. „Mums didelė garbė bendradarbiauti su šiuo mokslininku, iš jo semtis žinių ir patirties. Siekiame, kad iškiliausių ekonomikos ekspertų mintis išgirstų Lietuvos studentai, tyrėjai, ekonomikos entuziastai. Tai – unikali galimybė jiems susitikti su mokslininku, kurio patarimų klauso Europos ir JAV politikai, garsiausių verslo kompanijų vadovai, pasaulinės Davoso konferencijos dalyviai“, – sakė ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius dr. Nerijus Pačėsa.

Paskaitos metu ekonomistui bus suteiktas ISM garbės profesoriaus vardas. „Suteikdami šias regalijas, norime išreikšti ne tik mūsų universiteto, bet visos Lietuvos mokslo bendruomenės pagarbą Robertui Shilleriui. Tikimės, kad tapęs mūsų universiteto garbės daktaru, profesoriaus dažniau lankysis Lietuvoje, dalysis įgyta patirtimi su jaunąją karta, taip suteikdamas jiems progą mokytis iš pačių geriausių pasaulyje“, – pridūrė N. Pačėsa.

Paskaitoje bus kviečiami dalyvauti Lietuvos universitetų atstovai, mokslininkai, politikai, verslo asociacijų nariai, nuomonių lyderiai, nevyriausybinių organizacijų atstovai, gabiausi Lietuvos studentai bei moksleiviai. Paskaita bus tiesiogiai transliuojama ir internetu, tad ją stebėti galės visi norintys.

Viešėdamas Lietuvoje R. Shilleris susitiks su Užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi, dalyvaus keliose uždarose diskusijose finansų valdymo temomis su Lietuvos politikais bei verslininkais, lankysis Vilniaus universitete, Lietuvos pirmininkavimo Europos Tarybai uždarymo koncerte Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, apžiūrės kelias Vilniaus lankytinas vietas.