Kovo 20 d. 19.00 val stebėkite tiesioginę diskusijos „Lietuva, quo vadis?“ transliaciją. Diskusijoje dalyvaus vienas Lietuvos Sąjūdžio iniciatorių Algirdas Kaušpėdas, kandidatai į Europos parlamentą Gabrielius Landsbergis ir Juras Požela bei istorikas, publicistas, scenaristas, visuomenės ir politinis veikėjas Arvydas Anušauskas. Moderuos Linas Sabaliauskas, advokatų kontoros "Triniti" partneris, advokatas.

Per paskutinius 24 metus Lietuva dideliais žingsniais judėjo į priekį. Mes sėkmingai pasiekėme visus sau išsikeltus tikslus: pradžioje - atkurta Nepriklausomybė, vėliau - sparti integracija į Vakarų Europą, siekiant narystės ES bei NATO. Neužilgo turėtume pasiekti ir dar vieną sau išsikelta tikslą - bendros ES valiutos euro įsivedimas.

Šie įspūdingi rezultatai per gana trumpą laiką parodo, kad lietuvių tauta gali pasiekti bet kokius sau išsikeltus tikslus, moka nuosekliai ir atkakliai dirbti, moka susitelkti bei susivienyti dėl bendro tikslo.

Tačiau Lietuvai pasiekus šiuos tikslus natūraliai kyla klausimas - kas toliau? Ar lietuviai Lietuvoje ir pasaulyje žino mūsų šalies viziją, tikslus? Ar jų turime? Vardan ko dirbame? Koks kitas tikslas galėtu įkvėpti ir suvienyti lietuvius?

Organizacija „GLL | Globalios Lietuvos Lyderiai“ skelbia apie naują iniciatyvą „Globalių idėjų klubą“. Tai diskusijų ciklas įkvėptas TRINITI, vienos iš lyderiaujančių advokatų kontoros Lietuvoje, vienijančios intelektualius lyderius teisės srityje. Šios iniciatyvos tikslas pradėti diskusiją temomis ir klausimais, kurie yra nepaprastai svarbūs Lietuvai ir jos ateičiai, tačiau yra retai ar net iš viso nėra aptariami viešojoje erdvėje.