Tirsioginės transliacijos pradžia vasario 13 d. 18 val.Transliaciją užtikrina „Kas vyksta Kaune“

Penktadienį, 13-ąją, kai gūdžiai muša bažnyčių varpai ir gatvėmis šlaistosi vaiduokliai, TV laidų vedėjas ir rašytojas Andrius Tapinas Kauno Karininkų Ramovėje pristato savo antrąją knygą – „Maro diena“, lietuviško superbestselerio (8 tiražai!) „Vilko valanda“ tęsinį.

Pristatymą ves Aidas Puklevičius, dalyvaus autorius ir dar keli gerai žinomi žmonės, teisingą toną užduos „Antikvariniai Kašpirovskio Dantys“.

Antrojoje Akmens ir Garo Miesto ciklų knygoje skaitytojas panardinamas į paslapčių ir nuotykių virtinę kitokio XX amžiaus pradžios Vilniuje, Kaune, Konstantinopolyje ir Londone.

„Sugriauti miestai, matematiniai kodai ir anapusinio pasaulio būtybės“, - intriguoja A.Tapinas, - tikiuosi, kad skaitytojui šis vaizduotės žaidimas patiks“.

Knygoje veikia istorinės asmenybės, kurios pateikiamos kitoje šviesoje. Taip literatūros klasikė Žemaitė tampa žvalgų vade, o kompozitorius M. K. Čiurlionis – paslaptingame bokšte užsidariusiu muziką valdančiu magu.

Pirmieji „Maro dieną“ skaitę kritikai teigia, kad knyga lenkia savo pirmtakę „Vilko valandą“. Publicistas Aidas Puklevičius mano, kad autoriui pavyko išvengti paprastai tęsinius ištinkančių problemų.

„Akivaizdu, kad antrasis romanas gimė ne todėl, kad Andriui norėjosi išnaudoti pirmojo komercinę sėkmę. Tiesiog į vieną knygą sutalpinti visą jo vaizduotėje gimusį pasaulį neįmanoma. Tokiam nuo įprastos istorijos linijos į paralelinius bėgius nušokusiam pasauliui ankšta bus ir keliose knygose. Veiksmas čia įsuka nuo pirmųjų puslapių”, - teigia A. Puklevičius.

Vilniuje knyga bus pristatyta Knygų mugės metu, o po jos numatomas A.Tapino turas ir po kitus Lietuvos miestus.