Spalio 13 d. 14 val. Kauno technologijos universiteto (KTU) studentams ir bendruomenei paskaitą skaitys naujasis KTU garbės daktaras – Pasaulio ekonomikos forumo (angl. „World Economic Forum“, WEF) steigėjas ir valdybos pirmininkas — profesorius Klausas Schwabas. Paskaitos tema – „Leadership Challenges in the age of the Fourth Industrial Revolution“ (liet.„Lyderystės iššūkiai ketvirtosios pramonės revoliucijos amžiuje“).

Vykstant ketvirtajai pramonės revoliucijai, kurios koncepciją plėtojo, tyrė ir savo knygoje aprašė K. Schwabas, atsižvelgiant į technologijų vystymosi iššūkius, įmonės turi skaitmenizuotis, įvertindamos tai, jog drastiškai keisis gamybos ir verslo modeliai.

Ši paskaita – unikalus šansas pamatyti pasaulinio garso asmenį, išgirsti žmogų, kuris yra vienas iš „konkurencingumo“ sąvokos kūrėjų ir diegėjų.

Bendradarbiaujant su Lietuvos pramoninkų konfederacija (LPK), kuri inicijavo šios pasaulinio lygio asmenybės atvykimą į Lietuvą, KTU Senate priimtas sprendimas KTU garbės daktaro vardą suteikti būtent profesoriui K. Schwabui.