#SWITCH! tampa ICT ir verslumo judėjimu, skatinančiu kurti, dalintis patirtimi, tobulėti, eiti pirmyn visus, jau esančius ICT srityje, ir visus, norinčius savo ateitį sieti su technologijomis.

RENGINIO TRANSLIACIJĄ VYKDO „PENKI TV“

Transliacijos programa:

9.00 – 9.30 Atidarymo sesija (anglų kalba).

Europarlamentaro Antano Guogos sveikinimo žodis ir "techUK" vadovo pavaduotojo Antony Walker pranešimas.

Bene galingiausios Europoje, technologijų kompanijas vienijančios organizacijos "techUK" vienas iš vadovybės A.Walker pasidalins britų proveržio istorija. Kaip Didžioji Britanija iš industrinės galiūnės tapo pasauliniu technologijų centru? Kokios pamokos šiame kelyje vertingiausios Lietuvai? Kaip išlaikyti ryšius ir bendradarbiauti su Lietuvos talentais, startuoliais, įsitvirtinusiais Londono tech cityje?

9.30 – 10.00 Pranešimas „Komunikacijos evoliucija: „Facebook“ (anglų kalba).

Anna-Maria Treneva, „Facebook“ delegacijos vadovė ir pardavimų vadovė Rytų ir Vidurio Europai bei Rusijai, intriguos įkvepiančia istorija apie komunikacijos evoliuciją, „Facebook“ kartą, ir kokie pokyčiai, kodėl mūsų laukia ateityje.

10.00 – 11.00 Diskusija: „Programėlių ekonomikos (appeconomy) šuolis: kaip atsiriekti didesnę pyrago dalį?“ (anglų kalba).

Kaip Europai, o taip pat ir Lietuvai, pritraukti liūto dalį iš programėlių ekonomikos (#appeconomy)? Ši, prognozuojama, 2020-aisiais bus verta ne mažiau kaip 101 milijardo dolerių! Kaip mums pagerinti verslo aplinką, išryškinti savo talentus ir kitus privalumus, kad laimėtumėme pasaulinėje rinkoje?

Šiuos ir kitus programėlių ekonomikos iššūkius aptars „Google“ mobiliosios ekonomikos vadovas Benoit Tabaka, „King“ („Candy Crush Saga“ kūrėjai) viešųjų reikalų vadovė Linda Griffin, "techUK" direktoriaus pavaduotojas Anthony Walker, „Allegro grupės“ viešųjų reikalų vadovė Daniela Borlea, Prancūzijos startuoliams įskurti Silicio Slėnyje ir eiti į tarptautines rinkas padėjęs „Founder Institute“ vadovas Alain Baritauld. Diskusiją moderuos „Go Vilnius“ vadovas Dr. Darius Udrys.

11.00 – 12.00 Diskusija „Tikėjimas skaitmeniniame amžiuje: kodėl bažnyčia vis dar aktuali „Facebook“ kartai?“ (lietuvių kalba).

Kunigas Ričardas Doveika kartu su reklamos agentūros „Enter“ vadovu Vaidotu Valantiejumi bei žurnaliste, komunikacijos konsultante, dviejų knygų autore ir keturių vaikų mama Gabija Vitkevičiūte aptars kartų iššūkius technologijų amžiuje: kodėl malda išlieka aktuali „Facebook“ kartai? Kaip bažnyčia gali pasitarnauti šių laikų žmonėms, paskendusiems technologijose ir darbuose? Kaip technologijos gali padėti bažnyčiai pasiekti daugiau žmonių?

12.00 – 13.00 Mokymai „E-prekyba pirmojoje mobiliųjų telefonų eroje: „Facebook“ (anglų kalba).

Catalina Ionescu, „Facebook“ klientų padalinio partnerė ir Maria Manolioudi, „Facebook“ sprendimų klientams vadovė „Facebook“ komanda organizuos praktinių mokymų sesiją verslui apie laiminčias strategijas socialiniuose tinkluose, sutelkdama dėmesį e-prekybai mobiliojoje erdvėje. Mokymus ves

Vėliau pirmą profesionalų programos dieną Facebook komanda organizuos praktinių mokymų sesiją verslui apie laiminčias strategijas socialiniuose tinkluose. Dalyvių skaičius ribotas. Registracija dalyvauti profesionalų programoje http://switchit.lt/lt/registration

13.00 – 13.30 "Uber" vadovo Baltijos šalims Enn Metsar pranešimas (anglų kalba).

13.30 – 14.00 Pranešimas „Dalinimosi ekonomika visose gyvenimo srityse: tvarkytojai.lt“ (lietuvių kalba).

Naujojo Lietuvos startuolio Tvarkytojai.lt įkūrėjai Audrius, Dovydas ir Vytenis su publika pasidalins kaip dalijimosi ekonomika keičia pasaulį ir kaip svarbu nepramiegoti šio traukinio. Jaunieji verslininkai papasakos apie iššūkius su kuriais susidūrė, kaip gimė jų pačių idėja ir kaip svarbu tai idėjai gimus nieko nelaukti bei pradėti darbus.

14.00 – 15.00 Diskusija „Moterys ir technologijos: suderinama?“ (anglų kalba).

Kodėl svarbu kalbėtis apie moteris skaitmeniniame pasaulyje? Paskaičiuota, kad Europoje iki 2020-ųjų tūks apie 900 tūkstančių IT specialistų. Kodėl šis trūkumas stabdo šalies ir Europos ekonomikos augimą? Kaip pagerinti IT švietimą Lietuvoje ir sudominti mergaites technologijomis? Į šiuos ir kitus klausimus diskusijoje atsakys Anna-Maria Treneva, „Facebook“ delegacijos vadovė ir pardavimų vadovė Rytų ir Vidurio Europai, Gitana Aklienė, „No Magic Europe“ vadovė, Asta Meškerevičiūtė, „INVENTI“ įkūrėja ir vadovė, Evelina Kurgonaitė, „Samsung Electronics“ politikos strategijos vadovė, ir tarptautinių leidinių „Forbes“ bei „Huffington Post“ technologijų žurnalistė Laura K. Inamedinova.

15.00 – 16.00 Mokymai „Kibernetinis saugumas: bendrieji duomenų apsaugos reguliavimo reikalavimai ir kaip juos įgyvendinti jau nuo 2017-ųjų“ (lietuvių kalba).

2018 m. gegužės 25 d. - visoje ES įsigalios bendros asmens duomenų apsaugos taisyklės. Kaip keisis situacija ir kokių priemonių reikia imtis jau dabar? Praktinius patarimus verslui teiks „Sorainen“ komunikacijos, žiniasklaidos ir technologijų grupės vadovas Dr. Stasys Drazdauskas, „ESET Lietuva“, „Baltimax“ pardavimų vadovas atstovas Deividas Pelenis. Diskusiją moderuos „Verslo žinių“ Technologijų priedo redaktorius Gintautas Degutis.

16.00 – 17.00 Diskusija „Bitkoinai: nepolitinės piniginės sąjungos vizija“ (anglų kalba).

Ar bitkoinai taps naujos kartos eurais ar doleriais? Ar Lietuva gali būti ne tik finansinių technologijų revoliucijos dalyve, bet kūrėja ar viena iš virtualios valiutos lyderių? Į šį ir kitus virtualių mokėjimų, Lietuvos progreso finansinių technologijų srityje ieškos „Bitcoin'ų“ Fondo vadovas Jonas Matonis, Finansų viceministras Algimantas Rimkūnas, Lietuvos banko atstovas Aleksas Šulnius. Diskusiją moderuos „Nextury Ventures“ vadovas Mindaugas Glodas.

17.00 – 18.00 Pranešimai „Viskas apie dronus: kodėl rytdiena yra naujoji šiandiena?“ (anglų kalba).

Ar Lietuva gali rasti nišą dinamiškoje ir itin perspektyvioje dronų industrijoje? Kokiose mokslinių tyrimų, verslo srityse lietuviai gali pasitelkti dronus? Singapūro bendrovės „Infinium Robotics“ įkūrėjas Junyang Woon #SWITCH! renginio metu pirmą kartą ketina pademonstruoti dronus, gebančius dirbti padavėjais restorane.

Didžiausioje pasaulio dronų kompanijoje „DJI“ dirbantis lietuvis Tautvydas Juškauskas aptars, ar dronų pagalba galime iškelti į naujas aukštumas Lietuvos žemės ūkį. Kaip sumažinti taršą ir išnaudoti naujausias technologijas žemės ūkyje, kad jis taptų švaresniu?

Dronų sesijoje susipažinsime ir lietuviškuoju dronų operatoriumi – bendrove „Laserpas“. Preciziškai tikslias vietovių ar infrastruktūros apžiūros, stebėjimo paslaugas teikiančios bendrovės vadovas Mantas Vaskela dalinsis patirtimi, kaip komercijoje galima naudoti tiek mažus, tiek didelius dronus, kad būtų galima sutelkti anksčiau dėl per didelės kainos neįperkamą informaciją.