Atlikėjai yra koncertavę Danijoje, Belgijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Olandijoje, JAV, įrašę kompaktinių plokštelių, išleidę natų leidinių, aranžavę ir sukūrę kūrinių šiam instrumentui.

Atidarymo koncerte skambės pačių karilionininkų kūryba ir šešios naujų kūrinių premjeros. Juos sukūrė Vaida Striaupaitė-Beinarienė, Zita Bružaitė, Vytautas Germanavičius, Laima Jedenkutė, Rytis Mažulis ir Remigijus Šileika.

Kelios kompozicijos skirtos atlikti karilionui ir trimitui. Tada kartu su varpų garsais virš miesto sklis Algirdo Januševičiaus meistriškai valdomo instrumento skambesys. Tai bus simboliški garsų šaukiniai ir padėka profesoriui Juliui Juzeliūnui, savo prasminga veikla sugebėjusiam suderinti kūrybą, pedagoginį darbą ir kilnią pareigą tautai svarbiu jos istorijos metu.

15 valandos koncerte „Popietės varpai“ gros duetas Toru Takao ir Katarzyna Takao-Piastowska, atstovaujantis Japonijos, Lenkijos ir Vokietijos kariliono kultūroms ir siekiantis jas skleisti pasaulyje. Abu atlikėjai yra tarptautinių kariliono konkursų laureatai, o skambinimo šiuo retu instrumentu meną studijavo Olandijoje ir Belgijoje.

Minėtos šalys garsėja ne tik sena ir aukšta kariliono kultūra, bet ir gausiausiu jų skaičiumi pasaulyje: Olandijoje yra net 182, o Belgijoje – 89 varpų instrumentai. Vokietijoje, kur atlikėjai šiuo metu gyvena, jų yra 45.

T. Takao ir K. Takao-Piastowskos programoje daugiausia skambės originalūs kūriniai karilionui, kuriuos sukūrė olandų, belgų ir danų autoriai.

18 valandą pasigirs „Vakaro varpai“, kuriuos kalbins karilionininkė iš Lenkijos Monika Kaźmierczak. Antrą kartą festivalyje pasirodysianti atlikėja yra kelių tarptautinių konkursų laureatė, aktyviai koncertuojanti Olandijoje, Danijoje, Prancūzijoje, Belgijoje, JAV. Ji dėsto Gdansko muzikos akademijoje ir vadovauja Lenkijos karilionininkų gildijai.

Kartu su M. Kaźmierczak muzikuos Klaipėdos kamerinis orkestras, vadovaujamas Mindaugo Bačkaus. Žymaus britų autoriaus Michaelio Nymano muziką palydės Mariaus Pinigio šiuolaikinis šokis. Ramus varpų ostinato iš aukštybių prabils Mikalojaus Konstantino Čiurlionio miniatiūroje „Viešpaties angelas“. Kamilio Cieśliko kūrinyje regėsime net vandens fontanus! Bokšte grojančio kariliono ir kiemelio scenoje griežiančio orkestro vienalaikis ir darnus skambėjimas bus dirigento Modesto Barkausko rankose.

Sakoma, kad kaskart, kai suskamba varpai, sparnus išskleidžia angelai...

„Nakties varpai“ 21 valandą įstabia Zitos Bružaitės kantorija „Lumen fidei“ / „Tikėjimo šviesa“ vainikuos festivalio programą. Kūrinys alsuoja viduramžių epochos dvasia, perteikiančia tikėjimo ir kasdienio gyvenimo santaiką. Kartais ją keičia improvizaciniai muzikiniai intarpai, kuriuose atsispindi dabarties laikų skambesys, kuriamas džiazo, elektronikos, populiariosios, roko ar crossover muzikos stilių pynėmis. Šiame opuse taip pat yra kriptogramų, „sekretų“ ar kitų simbolių, įgyjančių sakralinės reikšmės. Autorė kviečia įsiklausyti ir pajusti bendrą kūrinio tekėjimą, ekspresiją, žaismingą įvairių nuotaikų bei spalvų šokį, kuriuo skleidžiasi tikėjimo šviesa, vedanti mus per gyvenimą.

Kantoriją atliks choras „Jauna muzika“, ansamblis „Protuberus brass“ ir gausus solistų būrys. Tarp jų bus kontratenoras Piotr Olech (Lenkija), bosas Liudas Mikalauskas, saksofonininkas Jan Maksimovič, perkusininkas Arkadijus Gotesmanas ir kiti. Karilionu gros Austėja Staniunaitytė, pirmoji atlikėja moteris šalyje, rengianti koncertines programas. Tobulos balsų ir instrumentų harmonijos siekiams vadovaus pripažintas dirigentas ir kompozitorius Vaclovas Augustinas.