Transliacija baigėsi

Globalios Lietuvos apdovanojimai pagerbia tarptautinius lietuvius ir save su Lietuva siejančius asmenis, žinomus savo išskirtinio talento ir vizijos dėka, konkrečiai darbais siekiančius prisidėti prie globalių galimybių Lietuvai kūrimo, šalies vardo garsinimo pasaulyje.

Apdovanojimus inicijuoja GLL | Globalios Lietuvos Lyderių organizacija glaudžiai bendradarbiaudama su partneriais – LR Užsienio reikalų ministerija ir „Versli Lietuva". GLL veikia kaip bendradarbiavimo ir galimybių plėtojimo tinklas su Lietuva susijusiems profesionalams visame pasaulyje, kurio tikslas bendromis pastangomis kurti stiprią ir konkurencingą Lietuvą.

Apdovanojimų ceremonijos metu sveikinimo kalbą tars LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė, o renginio organizatoriai paskelbs devynių kategorijų laureatus: už eksporto skatinimą, investicijų pritraukimą į Lietuvą, tarptautinių naujovių sklaidą, Lietuvos vardo garsinimas, jaunimo lyderystės skatinimą, patirties sklaidą, apdovanojimą įteiks “Lietuvos draugui” bei “Globaliam jaunąjam talentui”. Apdovanojimas už viso gyvenimo pasiekimus bus teikiamas kartu su Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija.

Ceremonijos svečias Kingsley Aikins, Diaspora Matters organizacijos prezidentas, diasporos ekspertas iš Airijos pasidalins įkvepiančiomis įžvalgomis apie diasporos reikšmę šaliai.

Globalios Lietuvos apdovanojimus“ inicijuoja lietuvių profesionalų diasporos tinklas „Globalios Lietuvos lyderiai“ kartu su LR Užsienio reikalų ministerija, VšĮ „Versli Lietuva“, advokatų kontora “Tark, Grunte, Sutkiene” bei telekomunikacijų bendrove TEO LT. GLL tinklo tikslas – įvairių projektų pagalba įtraukti užsienyje gyvenančius profesionalus bei panaudoti jų sukauptą patirtį, kontaktus ir žinias Lietuvos tarptautiškumo stiprinimui.

Apdovanojimų ceremonija bus transliuojama gyvai per LRT televiziją ir naujienų portalą DELFI.

Daugiau informacijos apie renginį - www.gllawards.lt