Atėjo laikas bene žymiausią laikrodį pasaulyje patikrinti ir pataisyti susidėvėjusias dalis. Tačiau besipiktinančių, kad bokštas tylės net ketverius metus tiek daug, kad premjerė Theresa May praėjusią savaitę ragino Parlamentą pasigilinti į šį reikalą.

„Aišku, kad norime užtikrinti saugias sąlygas žmonėms darbe, bet neteisinga, kad Big Benas nutils ketveriems metams. Tai Parlamento reikalas ir viliuosi, kad pirmininkas skubiai į šį reikalą pasigilins ir užtikrins, kad Big Beną galėsime girdėti per tuos ketverius metus“, – teigė Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May.

Laikrodžio mechanizmą mechanikai gali sutvarkyti greičiau nei per ketverius metus ir jau dabar žada išimtis – laikrodis muš valandas per Naujuosius metus bei Pirmojo pasaulinio karo aukų atminimo dieną.

Tačiau skambėti kas penkiolika minučių kaip įprasta dabar neįmanoma, nes reikia daug nudirbti pačiame bokšte ir taip dažnai skambantis laikrodis išvestų darbininkus iš proto. Jie turi sutvarkyti stogą, sutvirtini varpus, sutvarkyti vėdinimo sistemą, įrengti liftą, vietą arbatai gerti ir tualetą.

Tai didžiausias ir ilgiausiai truksiantis remontas nuo pat bokšto ir laikrodžio pastatymo, kainuosiantis apie 30 milijonų svarų.

Big Benas skamba nuo 1859 metų, kai pirmą kartą pasikeitusią valandą pranešė suskambėję varpai. Trumpam jie buvo nutilę 2007-aisiais ir nuo 1983 iki 1985 metų.