Tiesioginės transliacijos pradžia sausio 16 d. 12 val

Rytų Europos studijų centras kartu su LR Užsienio reikalų ministerija 2015 m. sausio 15-16 d. Trakuose ir Vilniuje organizuoja jau antrąjį Vilniaus intelektualų forumą “Rusijos Reality Check”

RESC, kaip forumo idėjos iniciatorius, po teigiamų atsiliepimų apie pirmąjį forumą nusprendė ir toliau tęsti renginius, taip sukuriant platformą plačiam visuomenės atstovų segmentui apmąstyti Rusijos padėtį.

Antrasis forumas truks dvi dienas, kurių metu dalyviai dalyvaus diskusijose, dalinsis savo prognozėmis. Sausio 15 d. forumo dalyviai susirinks Trakuose, kur aptars Rusijos visuomenę ir valstybę bei perspektyvas Putino Rusijoje. Sausio 16 d. Vilniuje bus surengta jungtinė diskusija “Rusija ir Vakarai: realybė ir perspektyvos”, prie kurios prisijungs kasmetinės ir jau tradicine tapusios transatlantinės ES-JAV santykių ekspertų bendruomenės konferencijos Snow Meeting (“Sniego susitikimas”) dalyviai.

Sausio 16 d. diskusijos tiesioginę transliaciją bus galima stebėti internete, informacinio renginio partnerio DELFI portale.

Renginyje dalyvaus Latvijos užsienio reikalų ministras Edgars Rinkevičs, jo kolegos Estijoje ir Slovakijoje Keitė Pentus-Rosimannus, Miroslavas Lajčykas, taip pat Švedijos parlamento pirmininkas Urbanas Ahlinas, buvęs Rusijos premjeras Michailas Kasjanovas, ekspertai Lilija Ševcova, Andrejus Piontkovskis, Andrejus Ilarionovas ir kiti. Renginio svečias – Michailas Chodorkovskis.