Kiekvieną sekmadienį nuo balandžio 2 dienos per DELFI TV nemokamai rodomi 10 pastarąjį dešimtmetį sukurtų, žiūrovų pamėgtų lietuviškų filmų.

Šį sekmadienį, gegužės 28-ąją 19 valandą, kino mėgėjai išvys režisieries Gabrielės Urbonaitės trumpametražį filmą „Plaukikė“ (2013).

Istorija apie mažas ir dideles baimes, draugystę ir aistrą plaukimui, stipresnę už viską.

Smalsi ir lakia vaizduote pasižyminti Grėtė (10 m.) ateina į baseiną tam, kad išmoktų plaukti. Ten ji sutinka profesionalią plaukikę Arielę (19 m.), kurią tėtis, plaukimo treneris Antanas atvedė į baseiną, kai jai tebuvo ketveri. Arielė ruošiasi artėjančiam čempionatui, bet ją neramina nepraeinantis kojos skausmas.

Nepaisant amžiaus skirtumo, Grėtė ir Arielė susidraugauja: Arielė padeda Grėtei įveikti šokinėjimo į vandenį baimę ir tampa jos idealu, o Grėtė savo ruožtu primena Arielei ją pačią vaikystėje. Grėtė supažindina Arielę su savo broliu Arielės bendraamžiu Jonu, pradedančiuoju rašytoju, kurio talento neįvertina tėvai ir kurio vienintelė skaitytoja yra sesė Grėtė. Jonas akimirksniu susižavi Ariele, kuri, priešingai nei Jonas, yra jau daug pasiekusi ir pripažinta savo srityje.

Tuo tarpu Arielės kojos skausmas vis stiprėja ir ji išgirsta baisią diagnozę – jai osteosarkoma, viena pikčiausių jaunimui būdingų onkologinių ligų. Jos didžiausia baimė tampa realybe – gali būti, kad Arielė daugiau niekada nebeplauks. Sunkiausiu metu Arielę palaiko ne kas kitas, o Jonas, kuris padeda jai nepalūžti ir suprasti, kad gyvenimas nėra vien plaukimas.

Arielės istorija įkvepia Joną parašyti kitokią, tamsesnę pasakos apie Undinėlę versiją. Nors ir nebegali treniruotis pati, Arielė sukaupia jėgas ir toliau ateina į baseiną palaikyti Grėtės. Jos triūsas nenueina veltui ir Grėtė, įveikusi šokinėjimo į vandenį baimę, sudalyvauja pirmosiose savo varžybose.

Kūrybinė grupė

Režisierė – Gabrielė Urbonaitė

Scenarijaus autorė – Gabrielė Urbonaitė

Operatorius – Saulius Lukoševičius

Montažo režisierius – Nicolas Houver

Kompozitorius – Pablo Pico

Garso režisierius – Joseph Fiorillo

Dailininkas – Lina Galeckaitė

Prodiuseris – Justinas Piliponis

Vaidino:

Ugnė Beleckaitė – Grėtė

Dainius Gavenonis – Antanas

Petras Kuneika – Jonas

Viktorija Kuodytė – Mama

Egle Valadkevičiūtė – Arielė

Sonata Visockaitė – Trenerė

Apdovanojimai / įvertinimas

2013 m. – „Sidabrinės gervės“ apdovanojimas už geriausią trumpametražį filmą Lietuvos kino apdovanojimuose (Lietuva).