Iš vakarinės Ukrainos dalies atvykęs turistas Oleksandras Nikitinas, visą kūną išsitepęs gydomuoju purvu, tvirtina, kad toks sveikatinimo metodas tikrai veikia, ir jis jaučiasi geriau.

Remiantis vietos žiniasklaidos pranešimais, SPA centrai Austrijoje ir Vokietijoje jau senokai gydymo procedūroms naudoja būtent šios lagūnos druską ir purvą.

Įdomu tai, kad šis vandens telkinys išgarsėjo ne tik dėl naudos sveikatai, bet ir dėl neįprastos rožinės spalvos. Ją lemia vandens augalų, kuriems sūrus vanduo idealiai tinka, žydėjimas.

Prie ukrainietiškos Negyvosios jūros smagu ir nemokantiems plaukti, nes, kaip ir kaip norėtumėte panirti bent kiek giliau, dėl didesnės druskos koncentracijos vandenyje jums to padaryti niekaip nepavyks – telieka plūduriuoti paviršiuje ir mėgautis SPA nauda po atviru dangumi.

Vietos gyventojų teigimu, dirbtinis ežeras susiformavo vietoje, kur XX amžiaus septintąjį dešimtmetį sudužo naikintuvas. Po nelaimės liko 40 metrų skersmens skylė, kurią užpildė netoliese esančio ežero vanduo. Egzistuoja ir dar viena legenda: esą šis vandens telkinys – senovinės Lemurijsko jūros palikimas.