Socialinės žiniasklaidos puslapyje internete paskelbtame vaizdo įraše matoma, kaip Chrisui Nortonui padedama atsistoti iš neįgaliojo vežimėlio ir jis kartu su savo mylimąja karštai palaikant publikai pats prieina atsiimti diplomo.

Prieš sėsdamas atgal į vežimėlį, jaunuolis spaudė rankas universiteto profesoriams. Visą tą laiką susirinkusieji negailėjo ovacijų ir palaikymo šūksnių.

Gydytojai studentą buvo perspėję, kad tikimybė, jog po per futbolo rungtynes 2010 metais (tuomet jis buvo pirmakursis) patirtos stuburo traumos galės judėti, siekia vos 3 proc.

Po ketverius metus trukusios reabilitacijos – kiekvieną mielą fizioterapijos sesija trukdavo po šešias valandas – ir neišsenkančio ryžo Ch. Nortonas galiausiai pasiekė užsibrėžtą tikslą vėl judėti.

Ch. Nortonas šypsosi turįs naują tikslą – savarankiškai žengti prie altoriaus kartu su sužadėtine, galbūt netgi šokti per savo vestuves.

Skelbiama, kad pora susižadėjo dieną prieš diplomų teikimo šventę, vykusią gegužės 24 dieną.

Pabendravęs su kitais stuburo traumas patyrusiais žmonėmis, kurie, skirtingai nei pats studentas, neturėjo draudimo, Ch. Nortonas, padedamas šeimos ir bičiulių, įkūrė fondą, kurio pagrindinis tikslas – padėti traumą patyrusiems gauti reikiamą reabilitacinę pagalbą.