„Kasdien lankau individualią kineziterapiją, žarnų peristaltikos aktyvinimą su „Mowoot“ aparatu, kineziterapiją vertikalioje vonioje su tempimu, kojoms ir juosmeniui daromas limfodrenažas. Kas antrą dieną dar būna povandeninis masažas ir kūno linijų modeliavimas su LPG aparatu. Papildomai dar einu į pirtis ir baseiną, – pasakoja Ingrida ir išduoda dar randanti laiko ir jėgų pasivaikščiojimams prie jūros, – dievinu vandenį, tai mano pati mylimiausia stichija, prie jūros pailsiu ir atsigaunu, labai džiugina ir šalia esantis nuostabus pušyno parkas, jaučiuosi, lyg čia ilsėčiausi mažiausiai dvi savaites.“

Didžiausią įspūdį ir poveikį Ingridai paliko kūno linijų modeliavimas su LPG aparatu. Tokią procedūrą ji išbandė pirmą kartą.

Procedūras atlikusi Gradiali kosmetologė Evelina Braždžionytė pabrėžė, kad aparatinės kūną modeliuojančios procedūros labai naudingos formuojant kūno siluetą: „Ingridai stengėmės paryškinti šlaunis, sėdmenis, klubus, pilvą, išlyginti ir sustangrinti odą. Oda masažuojama ir taip yra aktyvinama kologeno, elastino gamyba, mažinamas celiulitas“.

Procedūros poveikį Ingrida sakosi pajutusi vos po kelių kartų: oda pasidarė lygesnė, suplonėjo liemuo ir šlaunys.

Pasak sanatorijos vyr. gydytojos Jovitos Jočienės, lieknėjant labai svarbios mankštos (tiek individualios salėje, tiek vandenyje), medžiagų apykaitai gerinti skiriamas ir povandeninis masažas, ir limfodrenažas.

„Ingrida atvyko pas mus su dideliu noru pakeisti gyvenimo būdą, pakeisti kūno linijas. Kai žmogus labai nori, jis gali labai daug padaryti. Tai mes jai tiesiog pabandėm padėti tą padaryti ir, manau, kad mums tai pavyko“, – sumažėjusiomis dalyvės kūno apimtimis džiaugiasi J. Jočienė.

Lieknėjimo projekto dalyvei sportas nebuvo naujiena, bet sanatorijoje iš kineziterapeutų tikina išmokusi daug naujų gerų pratimų ir mankštinimosi būdų.

„Sakoma, kad nėra negalinčių ar nemėgstančių sportuoti – yra tik dar neatradę sau tinkamo sporto. Kol atradau savąjį, užtruko apie aštuonerius metus. Dar labai svarbu yra ir surasti savo trenerį. Ne paslaptis, kad didžioji dalis specialistų klubuose į viską žiūri pro pirštus, jiems mažai rūpi, kaip tu jautiesi ir ko nori pasiekti“, – pasakoja Ingrida.

Kineziterapeutė Donata Navadvorskytė sako, jog nuo pat pirmųjų kartų pastebėjo silpnąsias Ingridos kūno vietas ir stengėsi į jas kreipti kuo daugiau dėmesio: vienas padailinti, kitas sustiprinti ar ištempti.

„Aišku, daug dirbome su kojomis, su pilvo presu, rankomis. Ypatingai reikia akcentuoti ir pusiausvyrą, nes viena pusė yra šiek tiek silpnesnė, todėl jai davėme šiek tiek daugiau pratimų.

Su Ingrida dirbame daugiau negu savaitę laiko ir galime pasidžiaugti esamais rezultatais. Stebimi kūno pokyčiai nėra dideli, tačiau mūsų klientė juda į priekį išlaikydama puikią savijautą, nepakenkdama savo sveikatai. Džiaugiamės sumažėjusiomis klubų, šlaunų ir rankų apimtimis. Kūno svoris per savaitę laiko ženkliai nekito, tačiau tai yra normali ir sveika organizmo reakcija. Pirmų mankštų metu, atlikus testavimą rezultatai parodė silpnąsias bei problemines kūno vietas, į kurias atkreipiant dėmesį sudarėme individualią kineziterapijos programą. Akcentavome kūno raumenų jėgos ir ištvermės lavinimą, pusiausvyros gerinimą. Atliekami ištvermės pratimai, padedantys suteikti dailesnes kūno formas. Mūsų klientė yra motyvuota, noriai atlieka pratimus, domisi jų atlikimo technika, ir gaunama nauda. Neabejojame, kad sulauksime tikrai gerų rezultatų ir tikime jog tai paskatins Ingridą ir tolimesniems žingsniams link savo svajonių figūros, nepamirštant geros sveikatos“, – pabrėžia specialistė.