DELFI tiesioginėje konferencijoje dalyvavusi Grožio terapijos ir chirurgijos klinikos „Sugihara“ Rytų medicinos gydytoja akupunktūristė Gražina Paliokienė pasakojo apie būdą, kai žmogus gydomas pasinaudjant jo paties energija - tai akupunktūra ir taurių terapija.

Rytuose ir JAV pripažinta medicina sunkiai skinasi kelią Europoje, nors Pasaulio sveikatos organizacija pripažino akupunktūrą kaip kai kurių ligų gydymo būdą.

Akupunktūros procedūromis, anot gydytojos, galima ne tik pašalinti įvairius skausmus, padėti esant endokrininėms patologijoms, autoimuninėms ligoms, nervų sistemos sutrikimams, tačiau ir gydyti nutukimą ir atsikratyti priklausomybių nuo alkoholio ar rūkalų.

Akupunktūros kritikai sako, kad šis metodas veikia placebo principu. Yra daug tyrimų, lyginančių placebo ir akupunktūros efektyvumą. Tačiau gydytoja sako, kad Jungtinėje Karalystėje Nacionalinio sveikatos apsaugos departamento buvo atliktas tyrimas, palyginęs akupunktūros ir vaistų poveikį. "Šis tyrimas parodė, kad, tarkime, dirgliosios žarnos sindromą akupunktūra gydo žymiai efektyviau nei medikamentai", - sakė gydytoja ir pridūrė, kad dėl farmacijos pramonės tokie tyrimai finansuojami labai retai.

G. Paliokienė pasidalino patirtimi ir pasakojimais, su kokiais pacientų išgijimo atvejais teko susidurti. Visą pokalbį su akupunktūriste žiūrėkite vaizdo įraše.