Deja, daugumai, tarp kurių ir septyniolikmetei rusei Polinai Zubrickajai, Prancūzijos sostinės šviesos gali taip ir likti tik sapnuose sutinkama realybė. Tokioms manekenėms dažniau tenka tenkintis ne tokiomis prestižinėmis ir pelningomis rinkomis kaip, pavyzdžiui, Kinija.

Lapkritį Kinijoje vyko mados savaitė, kur ji dirbo. Tuo metu merginai tekdavo keltis 6 valandą, o namo grįždavusi tik paryčiais. Šanchajaus mados savaitę spalį sudrebino skaudi žinia apie ten mirusią keturiolikmetę manekenę iš Rusijos.

Nelaimė paskatino diskusijas dėl sudėtingų darbo sąlygų, nors velionę globojusi modelių agentūra ir paneigė įtarimus, kad ji persidirbdavo.
Kaip ten bebūtų, modelio darbas gali būti pelningas. Keli apklausti mados prekės ženklai patvirtino, kad modeliai už valandą darbo gali gauti apie 180 dolerių.

P. Zubrickajai, kilusiai iš Novosibirsko (trečiojo pagal dydį Rusijos miesto), tai labai dideli pinigai: mergina džiaugiasi, kad per tris mėnesius jai pavyko užsidirbti apie 4 tūkst. 700 dolerių.

Aštuoniolikmetės Lisos Kovalenko istorija panaši. Ji taip pat turėjo trijų mėnesių vizą darbui Kinijoje. Mergina vylėsi, kad darbas Pekine jai pagaliau suteiks šiokį tokį finansinį stabilumą ir padės įgyti patirties, reikalingos bandant užkariauti Europos rinką.

Kinijos mados prekės ženklai modeliams iš Rytų Europos noriai moka dėl jų, jų akims, gana egzotiškos išvaizdos.

34 metų Yang Xiaobin, vadovaujantis M2 modelių agentūrai Pekine, tvirtina, kad pastaruoju metu rinkoje dominuoja modeliai būtent iš Rusijos.

Nors ir supranta, kad Kinija daugumai merginų iš Rytų Europos tėra laikina stotelė pakeliui į Europą, jis mano, kad viskas iš tikrųjų ne taip paprasta ir Paryžiaus podiumai tikrai ne visoms.