Štai Vokietijos rinktinės gerbėjas Huboltas Wirthas į Rusiją leidosi savo vintažiniu traktoriumi, o jam draugiją palaiko ištikimas keturkojis bičiulis.

Vos dvidešimties kilometrų per valandą greičiu savo XX amžiaus 7-ojo dešimtmečio gamybos „Lanz Bullgod“ traktoriumi (tai maksimalus šios transporto priemonės greitis) važiuojantis vokietis sako, kad jam labai patinka bendrauti su sutiktais žmonėmis ir grožėtis Vidurio Europos kraštovaizdžiu. Tokių dalykų skrisdamas lėktuvu nepatirsi, patikina vokietis.

Lydimas savo ištikimo bendražygio šunelio Hexe, H. Wirthas į Maskvą keliauja neskubėdamas ir mėgaudamasis kiekviena akimirka – kai tik pailsta ar panori daugiau laiko praleisti vienoje ar kitoje vietoje, ima ir stabteli. Garbaus amžiaus vyras netgi palieka sau galimybę pakeisti transporto priemonę – tai jam leistų kartu gabenamas dviratis.

H. Wirthas planuoja pasiekti Maskvą maždaug tuo metu, kai Vokietijos rinktinė birželio 17 dieną susitiks su geriausių Meksikos futbolininkų komanda.

Vokietis planuoja važiuoti į šiaurę – į Sankt Peterburgą, iš kur sės į keltą, plaukiantį į Helsinkį, ir grįš namo per Daniją.

H. Wirthas pametęs galvą ne tik dėl futbolo, bet ir dėl automobilių. Kone visą gyvenimą iki 1998 metų jis pradirbo automobilių gamintojui „Deimler-Benz“. Vokietis sako, kad „Lanz Bulldog“ traktorius – viena iš transporto priemonių, kurias jis restauravo savo rankomis.