Iki rungtynių pabaigos likus 10 min. varėniškiai susikrovė rekordinę 4 įvarčių persvarą – 22:18. Tada iniciatyvos ėmėsi jaunasis „Dragūno“ žaidėjas Šarūnas Ugianskis, pelnęs 3 iš eilės įvarčius ir sumažinęs atsilikimą iki minimumo – 22:23. Netrukus dragūnietis Edvinas Vorobjovas išlygino rezultatą – 23:23.
Visgi lemiamomis akimirkomis šaltakraujiškiau sužaidė namie rungtyniavę „Ūlos“ žaidėjai. Iš varniškių ekipos paskutinę minutę pergalingus 7 m baudinius realizavo Remigijus Čepulis ir Arminas Grigėnas.

„Ūlą“ į pergalę vedė Remigijus Čepulis, įmetęs 9 įvarčius (5 iš 7 m), Arminas Grigėnas pelnė 7 (1), Žygimantas Grigėnas – 5, Šarūnas Krisiulevičius – 4, Gražvydas Sereičikas – 2, Rimantas Palevičius – 1 įvartį.

Iš klaipėdiečių išsiskyrė 7 (4 iš 7 m) įmetęs Karolis Stropus, po 5 surinko Mindaugas Dumčius (2 iš 7 m) ir Šarūnas Ugianskis, Edvinas Vorobjovas – 4, Arvydas Bučius – 3, Laurynas Simonavičius – 2 įvarčius.

„Varžovams priešinomės iki paskutinių sekundžių. Kova tikrai buvo rimta, jei būtume protingiau sužaidę rungtynių pabaigą, galėjome ir laimėti. Gerai arba labai gerai nesužaidė tie žaidėjai, kurie turėjo sužaisti. Nenoriu vardinti jų pavardžių. Jie patys tai žino“, - iškart po dvikovos kalbėjo „Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas.
Penkiskart Lietuvos čempionai „Dragūno“ rankininkai, palyginti su praėjusiu sezonu, yra nukraujavę: į Austriją rungtyniauti išvyko vienas pagrindinių atakų organizatorių Benas Petreikis, Tadas Stankevičius pakėlė sparnus į Rumuniją, Evaldas Griežė pasirinko darbą ir rungtyniavimą trečiojoje Norvegijos rankinio lygoje.
Komandos senbuviai Darius Jasinskas ir Gražvydas Juška jau turi šeimas, tad negali gyventi vien iš rankinio, jiems reikia dirbti ir kitus darbus. Jie tikriausiai šį sezoną „Dragūnui“ nebeatstovaus.
Sudėtinga dragūniečių situacija yra ir dėl vartininkų: abu pagrindiniai komandos vartų saugai - Aistis Pažemeckas ir Lukas Simanavičius negali rungtyniauti dėl traumų. Lukui atsinaujino anksčiau kamavę nugaros skausmai, o Aistis atlieka reabilitaciją po pakartotinės Achilo sausgyslės operacijos. Juos kol kas pakeis 1995-1996 metais gimę, mažai patirties turintys vartininkai - Gytis Rimkus ir Benas Vaicekauskas. Kurį laiką „Dragūnui“ dėl atsinaujinusios peties ir kaklo traumos negali padėti ir Jonas Truchanovičius.
„Ūlos“ rankininkų situacija kitokia: ekipa šiemet pasistiprino: iš Estijos į gimtąją Varėną sugrįžo Gražvydas Sereičikas, komandą papildė penki jauni ir perspektyvūs Varėnos sporto mokyklos auklėtiniai: Laurynas Petrušis, Deivas Eidukonis, Dominykas Balionis, Gytis Valentukevičius ir Kęstas Leikauskas.

Taip pat yra pokyčių ir trenerių štabe - komandos vyr. trenerio vairą perėmė vienas geriausių visų laikų Varėnos „Ūlos“ rankininkų Tautvydas Mikalauskas.

Anksčiau vykusiose Lietuvos moterų rankinio supertaurės rungtynėse trofėjų iškovojo Lietuvos čempionės ir šalies taurės varžybų nugalėtojos Kauno „ACME-Žalgiris“ ekipos rankininkės. Jos Varėnoje po permainingos kovos rezultatu 38:30 (18:15) palaužė šalies vicečempiones – Vilniaus SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ atstoves.
Kitą šeštadienį startuos Lietuvos vyrų čempionatas
Jau rugsėjo 27 dieną prasidės 2014-2015 metų Lietuvos rankinio čempionatas, kuriame varžysis 10 komandų.

Prie pernai dalyvavusių 9 ekipų: Klaipėdos „Dragūno“, Vilniaus VHC „Šviesa“, Alytaus „Almeidos-Stronglaso“, Kauno „Granito-Gajos-Kario“, Varėnos „Ūlos“, HC „Vilnius“, Kauno LSU, Šiaulių „SM Dubysos-Gubernijos“ ir HC „Utena“ prisijungs viena naujokė – Pasvalio RSK „Rankininko/SM“ komanda.

„Šiemet čempionatas bus intriguojantis ir įdomus. Per vasarą komandose įvyko pokyčių – vienos iš jų pasistiprino, kitos – susilpnėjo. Tarkime, Lietuvos čempionas Klaipėdos „Dragūnas“ prarado savo atakų organizatorių ir rezultatyviausią žaidėją Beną Petreikį. Jis išvyko rungtyniauti į Austriją. Legionieriaus duonos ragauti nusprendė ir Lietuvos vicečempionų – Vilniaus VHC „Šviesa“ lyderis Vaidas Trainavičius. Taigi, manau, kad šiemet kovos bus dar atkaklesnės ir keliančios daugiau intrigų“, – teigė rankinio lygos direktorius Tadas Jansonas.

Reguliariajame čempionate iš viso bus sužaista 90 rungtynių, o kartu su atkrintamosiomis ir finalinėmis rungtynėmis – nuo 107 iki 116 rungtynių. Čempionato varžybos vyks šeštadieniais. Jeigu turo metu dėl iš anksto žinomų priežasčių komanda žaidžia dvejas rungtynės per vieną savaitę, tuomet vienerios rungtynės vyks trečiadienio vakarą.
Pirmajame čempionato etape kiekviena komanda sužais po 2 rungtynes – po vienerias rungtynes namuose bei išvykoje. Į antrąjį etapą pateks aštuonios geriausios ekipos ir jos varžysis tokiu principu: 1 ir 8 (ketvirtfinalis 1), 2-7 (ketvirtfinalis 2), 3-6 (ketvirtfinalis 3), 4-5 (ketvirtfinalis 4) komandos.

Pusfinalyje susitiks ketvirtfinalio 1 ir ketvirtfinalio 4 nugalėtojai bei ketvirtfinalio 2 ir ketvirtfinalio 3 nugalėtojai. Dėl trečiosios vietos žaidžia pusfinalyje pralaimėjusios, finale – pusfinalyje laimėjusios komandos. Finale bus kovojama iki trijų pergalių, kitos atkrintamosios rungtynės bus žaidžiamos iki dviejų pergalių. Aikštės pranašumą turi aukštesnę vietą pirmajame čempionato etape užėmusi komanda.