Lietuviai tragiškai pradėjo rungtynes ir po dviejų kėlinių atsiliko net 19 taškų skirtumu – 28:47. Tačiau per pertrauką išklausę Jono Kazlausko ir į rūbinę atskubėjusio Arvydo Sabonio patarimų jie trečio kėlinio pradžioje spurtavo 10:0 ir grįžo į kovą dėl pergalės.

Lemiamame ketvirtyje daugiausiai Renaldo Seibučio pastangomis komandas kelis kartus skyrė vos 3 taškai (52:55, 59:62), bet australai atsilaikė ir šventė pergalę 82:75 bei nustūmė Lietuvą į trečią turnyro lentelės vietą.

Lietuviai šiame mače padarė net 22 klaidas. Prastai susitikimas susiklostė abiems mūsų NBA lygos atstovams: Jonas Valančiūnas per 18 min. pelnė 4 taškus ir prarado 5 kamuolius, o Donatas Motiejūnas žaidė tik 8 min. ir įmetė 2 taškus.

Po rungtynių laidos „Krepšinio karštinė“ kalbintas krepšinio treneris Tomas Keršis teigė, jog rinktinė gali pasimokyti iš pralaimėto mačo.

„Tai geriausios rungtynės, kurios mums galėjo atsitikti. Vyrai turėtų tapti stipresne komanda, surėmusi pečius į petį po pralaimėjimo“, - kalbėjo T.Keršis.