Šeštadienį be standartinių šokių ritmų renginio svečiai bei tiesioginės „SportoTV“ transliacijos žiūrovai galėjo išvysti ir Lotynų Amerikos šokėjų pasirodymus - sportininkai kovojo dėl specialios Prienų rajono savivaldybės mero taurės.

Prestižinėje suaugusiųjų šokėjų standartinių šokių čempionato amžiaus grupėje triumfavo antrąją vietą pasauliniame reitinge užimanti pora Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė.

„Be abejo laimėti labai norėjome. Kiekvienas finalininkas net, jeigu ir labai nesitiki, širdyje nori būti geriausias. Varžybų metu jautėme jaudulį, tačiau jis yra sveikas ir išmokome jį suvaldyti“, - po iškovoto čempionų titulo kalbėjo tituluota mūsų šalies šokėjų pora.

Standartinių šokių čempionato jaunimo grupėje pirmąją vietą iškovojo Einoras Degutis ir Areta Šeškaitė (30-oji vieta pasauliniame jaunimo reitinge). Šokėjai įveikė pagrindinius konkurentus ant šokių parketo - 11-ąją porą pasaulio reitinge Karolį Michalą Tomeckį ir Austėją Bliujūtę.

„Pirmosios vietos tikrai nesitikėjome, tiesiog norėjome pasirodyti, kaip įmanoma geriau, kad patys būtume patenkinti savo rezultatu“, - džiaugdamiesi pirmąja vietą kalbėjo jaunimo grupės nugalėtojai.

Praėjusiais metais jaunių pirmojoje grupėje triumfavę Karolis Burneikis ir Izabelė Šekaitė savo triumfą pakartojo ir jaunių antrojoje grupėje. Jaunieji sportininkai prisipažino, jog laimėti - visada smagu.

„Manau, niekada nėra per mažai pirmųjų vietų. Visuomet reikia dirbti ir ruoštis, esame laimingi dėl pasiektų rezultatų“, - kalbėjo Karolis ir Izabelė.

Standartinių šokių čempionatas Prienų naujoje tęsis ir sekmadienį.