„Branduolys yra, žaidėjai neblogi, tik laiko reikia“, – pripažįsta R. Kurtinaitis, šalia kurio trečiadienį treniruotėje buvo kone iš oro uosto tiesiai į Mytiščių areną atvykęs Robertas Kuncaitis.

Pusmetį tylėjęs Rimas po treniruotės neskubėjo ir kantriai, kartais ir su šypsena, atsakinėjo į iš Lietuvos atvykusių žurnalistų klausimus.

***

Paskutinį reguliaraus sezono trečdalį Kauno „Žalgiris“ (8-12) pradės nuo dvikovos išvykoje su Rimo Kurtinaičio treniruojamais Maskvos srities „Chimki“ (7-13) krepšininkais.

Abi komandos tikisi sugrįžti į nuvažiuojantį atkrintamųjų varžybų traukinį.

Pergalė abiem būtina – „Žalgiris“ pralaimėjo 5 iš 6 pastarųjų rungtynių, o su lietuvių treneriu persigrupuojantis „Chimki“ nori nutraukti trijų nesėkmių seriją iš eilės.

Su komanda trečiadienio rytą į Rusiją išvyko Antanas Kavaliauskas. A. Kavaliauskas paskutinį sykį Eurolygos rungtynėse dalyvavo dar gruodžio 21 d., kai „Žalgiris“ Kaune įveikė Tel Avivo „Maccabi“.

Sausio pradžioje Kaune vidurio puolėjui buvo atlikta pilvo sienos operacija.

Tuo metu ketvirtadienio susitikime su „Žalgiriu“ Rimas Kurtinaitis turės verstis be trijų krepšininkų.

Traumuotas Anthony Gillas, žaisti negali traumos niekaip neišsigydantis ekipos atakų lyderis Aleksejus Švedas, susižeidė ir puolėjas Andrejus Zubkovas.

Eurolygos 21-ojo turo rungtynės tarp „Chimki“ (7/13) ir „Žalgirio“ (8/12) ketvirtadienį prasidės 19 val. Lietuvos laiku.