Rungtynių pradžią geriau pradėjo varėniškiai – dar neįpusėjus pirmajam kėliniui jie pirmavo 7:2. Visgi iki pertraukos vilniečiai sugebėjo sumažinti atsilikimą iki minimumo – 12:13.

Antrą kėlinį vilniečiai pradėjo tarsi ant bangos – sužaidė atkarpą 7:0 ir išsiveržė į priekį – 19:13. Netrukus charakterį ir kovingumą ėmė demonstruoti ir „Ūlos“ rankininkai, kurie sugebėjo atkurti rungtynių intrigą – iki rungtynių pabaigos likus minutei varėniškis Arminas Grigėnas uždirbo 7 m baudinį, o Remigijus Čepulis jį realizavo ir išlygino rezultatą – 26:26.

Kitoje atakoje puikiu prasiveržimu ir taikliu įvarčiu blykstelėjo HC „Vilnius“ žaidėjas Šarūnas Sakalauskas – 27:26. „Ūlai“ dar liko 8 sekundės, tad vilniečiai juos stabdė, pažeisdami taisykles. Teisėjai su tuo nesitaikstė ir dviem minutėms iš aikštės pašalino du HC „Vilnius“ žaidėjus: Martyną Žalą ir Šarūną Sakalauską.

Taigi, varėniškiams, paskutines sekundes rungtyniavusiems vos prieš 4 varžovų žaidėjus, buvo visos sąlygos išlyginti rezultatą: Žygimantas Grigėnas išniro vienas prieš vartininką, tačiau daugelio nuostabai kamuolys skriejo į vartų virpstą, tinklelio neskrodė ir „Ūla“ apmaudžiai pralaimėjo.

Vilniečius į pergalę vedė Domantas Čuplinskas, įmetęs 10 įvarčių, Marius Panavas pridėjo 7, Martynas Žala – 4.

„Ūlos“ gretose išsiskyrė Remigijus Čepulis, įmetęs 7 įvarčius (2 iš 7 m), Arminas Grigėnas – 5 (1 iš 7 m), Žygimantas Grigėnas pelnė po 4, Šarūnas Krisiulevičius ir Donatas Lesnickas – po 3 įvarčius.

Nors HC „Vilnius“ (5 pergalės, 5 pralaimėjimai) ir nugalėjo „Ūlą“ (5 pergalės, 1 lygiosios, 4 pralaimėjimai), tačiau varėniškiai turnyro lentelėje yra laipteliu aukščiau – užima penktą vietą, o HC „Vilnius“ – šeštą.

Priminsime, kad pirmąjį šio sezono tarpusavio susitikimą, vykusį 2014 metų rugsėjo 27 dieną Vilniuje, rezultatu 34:25 laimėjo „Ūlos“ rankininkai.