„Nesuprantu, kokiame sporte esame. Mes galime pradėti žaisti regbį. Nesuprantu, ką reikia pasakyti žaidėjui, kuomet jis nustumiamas į užribį ir teisėjų švilpukai tyli. Reikės kreiptis į teisėjų asociaciją ir perklausti ar yra nauji kriterijai, pagal kuriuos žaidėjai turėtų traktuoti situacijas“, - po mačo spaudos konferencijos metu emocingai kalbėjo „Žalgirio“ treneris G.Krapikas.

Rungtynių Klaipėdoje pradžioje šeimininkai pataikė 3 tritaškius iš eilės ir „Neptūno“ klubą išvedė į priekį (9:4). Mustafas Shakuras ir Edgaras Ulanovas apsikeitė tolimais metimais ir kėliniui įpusėjus svečiai iš Kauno turėjo 5 taškų deficitą (12:7). „Žalgirio“ krepšininkams pavyko priartėti, tačiau dar du klaipėdiečių tritaškiai padidino „Neptūno“ pranašumą (18:10). Svečių spurtas 10:0 „Žalgirio“ ekipą išvedė į priekį (18:20). Už ginčus su rungtynių arbitrais Valdas Vasylius ir Artūras Milaknis buvo nubausti techninėmis pražangomis, abi komandos apsikeitė taikliais baudų metimais ir po pirmojo kėlinio svečiai turėjo 3 taškų pranašumą – 20:23.

Antrojo ketvirčio pradžioje abi ekipos keitėsi rezultatyviomis atakomis ir prabėgus pusei kėlinio komandas skyrė 5 taškai (27:32). Deividas Gailius pataikė antrąjį savo tritaškį, tačiau jau kitoje aikštelės pusėje jam tolimu metimu atsakė A.Milaknis (30:35). „Neptūno“ krepšininkams baudų metimais pavyko sumažinti deficitą ir prieš ilgąją pertrauką svečiai iš Kauno turėjo minimalią persvarą – 35:36.

Trečiąją kėlinį taikliais metimais pradėjo „Žalgirio“ krepšininkai, tačiau D.Gailiaus ir Simo Galdiko pastangomis šeimininkams pavyko sumažinti atsilikimą (40:42). Svečiams pavyko atitrūkti, tačiau sėkmingai sužaista atkarpa „Neptūno“ klubą išvedė į priekį (49:46). Taiklus Mindaugo Girdžiūno tritaškis dar labiau padidino šeimininkų persvarą ir Gintaras Krapikas buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės (52:46). Jamesas Andersonas pelnė 7 taškus iš eilės ir sužaidus tris kėlinius „Neptūnas“ pirmavo minimaliu skirtumu – 54:53.

Po Artūro Milaknio tritaškio svečiai vėl parėmė iniciatyvą (56:60). Likus žaisti tris minutes Vytautas Šarakauskas dvitaškiu iš po krepšio priartino „Neptūną“ (60:62). D.Zavackas baudų metimais išlygino rezultatą (62:62), o prasidėjus paskutinei kėlinio minutei išvedė savo ekipą į priekį (64:62). A.Milaknis į tai atsakė tritaškiu (64:65), tačiau taiklus buvo ir Vytautas Šarakauskas (66:65). Paskutinė ataka priklausė kauniečiams, kurių gretose iniciatyvos ėmėsi Jamesas Andersonas, tačiau jo metimą blokavo S.Galdikas. Kauniečiai iš karto prasižengė ir M.Mažeika realizavo vieną baudos metimą, tačiau per likusį laiką svečiai nesurengė sėkmingos atakos ir „Neptūnas“ iškovojo pergalę 67:65.

„Neptūnas“: D.Gailius 13 (3/10 tritaškiai, 5 atk. kam.), M.Mažeika, M.Girdžiūnas ir D.Zavackas (5 atk. kam.) po 10.

„Žalgiris“: J.Andersonas 11 (1/6 tritaškiai, 6 kl.), A.Gudaitis (4/5 dvitaškiai, 6 atk. kam.) ir A.Milaknis (3/6 tritaškiai) po 10.