Sausio 31 – vasario 2 dienomis Latvijoje, Liepojos mieste „WELLMAN Rally Team“ ekipažas varžysis Europos ralio čempionato „Production Cup“ įskaitoje, kurioje sieks patekti į pajėgiausiųjų dešimtuką. Lietuviai konkuruos ir bendroje įskaitoje, tačiau savo pozicijų kol kas neprognozuoja. Kaip teigia R. Šaučikovas, dabar svarbiausia yra susipažinti su šiuo čempionatu ir tinkamai pasiruošti kitiems metams.

Šių metų važiavimas Europos čempionate – ekipažo posūkis į tarptautinę platformą. „WELLMAN Rally Team“ siekia tapti stipria konkurencija geriausiems ralio lenktynininkams ir tobulėti aukščiausio lygio rungtynėse. Lietuvoje ekipažas važiuos tik dvi lenktynes metuose, kurios tuo pačiu yra Šiaurės Europos zonos čempionato etapai. Toliau varžysis Latvijos, Šiaurės Europos zonos ir Europos čempionatuose.

Lietuvaičiai pabrėžia, kad remiantis turimu biudžetu, kol kas planuojama važiuoti du-tris čempionato etapus. Kaip teigia prieš aštuonioliką metų Europos čempionate važiavęs Aurelijus Simaška, įveikti tik vieną-du čempionato etapus, tolygu važiuoti visus metus kiekviename Lietuvos ralyje. A. Simaškos ir Gedimino Celiešiaus ekipažas buvo paskutiniai lietuviai, kurie išbandė savo jėgas Europos čempionate. 1996 m. Lietuvos garbę tarptautinėje arenoje gynusiems lenktynininkams nepasisekė – techninės aplinkybės Graikijoje, o vėliau ir Ispanijoje nebeleido jiems tęsti rungtynių.

Atskiruose etapuose yra važiavę ir daugiau lietuvių ekipažų – Sauliaus Girdausko, Vytauto Švedo, Benedikto Vanago, Dominyko Butvilo ir kitų, tačiau visi jie pasirodė „vienkartiniuose“ startuose, nekonkuravo visame čempionate, kurį šiais metais sudaro dvylika etapų. Tris kartus atskiruose Europos čempionato etapuose važiavo ir „WELLMAN Rally Team“ šturmanas R. Šaučikovas. Lenkijoje vykusiuose rungtynėse jis du kartus (2007 ir 2008 m.) šturmanavo Benediktui Vanagui, o trečiąjį – dabartiniam komandos pilotui Martynui Samuičiui.