Susitikimą ekipos pradėjo apsikeisdamos taikliomis atakomis (5:5). Saulius Kulvietis pataikė iš toli, du taškus pridėjo Rashaunas Broadusas, o greitą ataką dėjimu baigė Arvydas Šikšnius ir „Juventus“ atitrūko (14:7). Minutės pertraukėlė kauniečiame nepadėjo ir aikštelės šeimininkai tęsė sėkmingą žaidimą ((18:7). Dar viena emocijų banga nuvilnijo po „Juventus“ spurto, leidusio padidinti pranašumą iki dviženklio (29:14).

Nikita Barinovas antro kėlinio pradžioje pataikė du tolimus metimus ir padidino aikštelės šeimininkų persvarą iki 20-ies taškų (37:17). Artūras Milaknis pataikė iš tritaškį, baudų metimus realizavo Paulius Jankūnas ir minutės pertraukėlės jau buvo priverstas prašyti Dainius Adomaitis (37:23). A.Milaknis pakabino kamuolį ore įspūdingam Roberto Javtoko dėjimui, žalgiriečiai dar kartą apsigynė ir sumažino deficitą (39:33). „Juventus“ taškų badą nutraukė S.Kulviečio dvitaškis, tačiau Jamesas Andersonas perėmė kamuolį ir dėjimu vėl sušvelnino rezultatą (41:37). Nuaidėjus finalinei kėlinio sirenai už ginčus su teisėjais technine pražanga buvo nubaustas „Žalgirio“ atsarginių žaidėjų suolelis.

Po keturių J.Andersono taškų svečiai išsiveržė į priekį (45:46). Vaidas Kariniauskas pridėjo dar du taškus, tačiau į tai taškais atsakė R.Broadusas ir Valdas Dabkus (52:50). Emocijos ir toliau liejosi per kraštus: V.Dabkus nesutiko su teisėjų sprendimu ir buvo nubaustas technine pražanga, o keliaudamas link atsraginių žaidėjų suolelio susilaukė ir antros techninės pražangos. Kauniečiai iš keturių baudų metimų realizavo tik vieną (52:53). Vaidas Čepukaitis greitos atakos metu pelnė du taškus su pražanga ir „Juventus“ po trijų kėlinių pirmavo 57:56.

Lukas Lekavičius ketvirtą kėlinį pradėjo tolimu metimu (57:59). Įpusėjus ketvirčiui iniciatyvos vėl ėmėsi R.Broadusas (67:65). P.Jankūnas dvitaškiu iš po krepšio išlygino rezultatą (67:67). Vytenis Lipkevičius tritaškiu metimu išvedė „Žalgirį“ į priekį, o J.Andersonas padidino pranašumą iki trijų (69:72). Kitoje atakoje taškus pelnė E.Stanionis, bet R.Javtokas atsakė dvitaškiu su pražanga (71:74). V.Čepukaitis nepataikė dviejų baudų metimų, tačiau „Juventus“ apsigynė ir žalgiriečiai iš karto pažeidė taisykles. R.Broaduso ranka nedrebėjo (75:74). Paskutinei atakai kauniečiai turėjo 9 sekundes ir paskutinę ataką surengė sėkmingai. P.Jankūnas pataisė netaiklų komandos draugo metimą ir kauniečiai iškovojo pergalę – 75:76.

Rungtynių nuotraukų galeriją rasite čia.

„Juventus“: Rashaunas Broadusas 25 tšk., Saulius Kulvietis 12 tšk., Edgaras Stanionis 10 tšk., Arvydas Šikšnius 8 tšk.

„Žalgiris“: Robertas Javtokas 14 tšk. (7 at., 4 blokai), Jamesas Andersonas 12 tšk., Artūras Milaknis 10 tšk.