Antradienį „General Financing – Autopaslauga“ komanda atsisveikino su Pietų Amerikos dykumų kopas antrą kartą šturmuosiančiu „Oscar 03“ automobiliu. Kitos dienos rytą jis ir aptarnaujančio personalo technika pajudės į Klaipėdą, iš kur keliaus į Prancūziją ir toliau bus plukdomas per Atlanto vandenyną į Argentiną.

Praėjusį sausį šiuo automobiliu daugybę nuotykių pakeliui į finišą patyrę ralio debiutantai B. Vanagas ir Saulius Jurgelėnas užėmė 65-ą vietą.

Prieš metus B. Vanagas ir S. Jurgelėnas legendinio ralio trasoje patyrė bent keturis rimtus incidentus, o lietuvių „stogas“ ar nesvarumo būsena galiniais ratais kybant ant skardžio buvo atsidūrę viso pasaulio dėmesio centre.

Bet naujam šturmanui Andrejui Rudnickiui B. Vanago avarijų kronika šiurpo neįvarė.

„Mane sunku išgąsdinti. Jau esu važiavęs su tokiais patrakusiais vairuotojais“, – nusijuokė 49-erių baltarusis, ne kartą skaitęs kelio knygą Rusijos ralio čempionui Aleksandrui Želudovui.

Dakaro raliuose jis matė ir šilto, ir šalto. A. Rudnickis aštuonerius metus buvo Rusijos lenktynininko Leonido Novickio vadybininkas. Praėjusiame dykumų maratone pastarasis su gamyklinės komandos „Mini“ automobiliu užėmė trečią vietą ir nusprendė padaryti metų pertrauką.