Ketvirtajame serijos mače Lino Šalkaus auklėtinės 58:39 nugalėjo marijampolietes ir pirmą kartą istorijoje tapo LMKL čempionėmis.

Po pergalės čempionių vyr. treneris L.Šalkus tikino, kad prieš savo auklėtines gali tik nulenkti galvą ir padėkoti.

„Jos geriausios pas mane! Tegul niekas nepyksta, bet mes šiais metais geriausi. Aš be galo laimingas turėdamas tokią komandą. Buvo visokių nesklandumų, visokių negandų, bet ką jos padarė pusfinalyje ir finale... Galiu tik galvą nulenkti ir pasakyti ačiū“, – džiaugsmo neslėpė „Hoptrans-Sirenų“ strategas.

L.Šalkus neslėpė, kad meistriškumu jo auklėtines pranoko varžovės tiek pusfinalyje, tiek ir finale, tačiau kovingumas buvo raktas į pergales. Šis titulas treneriui tapo geriausia dovana jubiliejaus proga.

„Ne visada viskas pavyko, bet šiandien reikia pasakyti, kad valia, ryžtas, kovingumas nugalėjo. Ne meistriškumas nugalėjo. Meistriškumo tiek pas „Uteną“, tiek pas „Sūduvą“ yra daugiau. Ką merginos išdarinėjo jūs matėte, kaip gynėsi. Aš joms sakiau: man galite dovaną jubiliejaus proga įteikti – padovanojo, didžiuojuosi ir džiaugiuosi“, – po triumfo kalbėjo L.Šalkus.