Nugalėtojų treneris A.Vainauskas džiaugėsi, kad finalo serijoje pavyko įveikti stiprų varžovą, o jo auklėtinės pademonstravo čempionišką charakterį.

„Labai smagu laimėti pirmą vietą ir iškovoti medalius. Džiaugiamės, kad pavyko nugalėti tokią stiprią komandą kaip „Sūduvą“, kuri turi tvirtą charakterį. Visos rungtynės buvo įtemptos, sudėtingos ir reikėjo įdėti daug jėgų. Pabaigoje merginos parodė, kad mūsų komanda stipresnė ir šiai dienai – esame čempionės“, – po pergalės kalbėjo uteniškių strategas.

Nors ketvirtajame kėlinyje marijampolietės dar bandė pasivyti varžoves ir taip pratęsti finalo seriją, tačiau „Utenos“ ekipa rado savyje daugiau energijos ir net rungtynių pabaigoje išlaikė įtikinamą pranašumą, kuris lėmė pergalę.

„Ketvirtajame kėlinyje buvome susikrovę jau gana saugų pranašumą, bet visada reikia žaisti iki galo. Nors ir turėjome dvidešimties taškų pranašumą, tačiau šiek tiek atsipalaidavome ir buvo likę tik devyni taškai. Pasikartojo toks pats scenarijus kaip ir Marijampolėje, kada varžovės sugebėjo sužaisti atkarpą 10:0 ir sumažinti atsilikimą bei net išsiveržti į priekį. Gerai, kad šiandien mums pavyko to išvengti. Radome savyje jėgų, energijos, savigarbos. Norėčiau pasakyti didelį ačiū mergaitėms, pasidžiaugti už jas. Reikia tik padėkoti miesto merui, savivaldybei už pagalbą ir, žinoma, komandos vadovui, kuris šią ekipą subūrė“, – džiaugėsi A.Vainauskas.

„Utenos“ ekipoje rungtyniaujanti bei vyriausiajam treneriui talkinanti Rima Valentienė neabejojo, kad puikiai visą sezoną rungtyniaujančių uteniškių žaidimui labiausiai padėjo darnus kolektyvas, o finale iškovotos pergalės – komandinio žaidimo pavyzdys.

„Jausmas labai geras ir nuostabus, džiaugiamės visa komanda. Labai smagu, kad šiandien mus taip palaikė, nes toks žiūrovų palaikymas turbūt buvo jau labai seniai. Manau, kad puoselėjant tokias tradicijas, moterų krepšinis gali labai sėkmingai atsigauti. Manau, kad pergalę labiausiai lėmė komandinė dvasia – po vieną niekas niekada nelaimėjo. Vienerias rungtynes gali viena geriau sužaisti, kitas – jau kita žaidėja, o mūsų kolektyvas yra nuostabus ir tai tikra komandinė pergalė“, – po laimėtos finalo serijos kalbėjo „Utenos“ kapitonė.