Anot vyriausiojo mūsų šalies reprezentacinės vyrų komandos trenerio Jono Kazlausko, krepšininkai jau buvo išsiilgę krepšinio.

„Be abejonės vyrai yra išsiilgę krepšinio. Po klubinio sezono krepšininkai buvo šiek tiek primiršę žaidimą. Kaip bebūtų, noro yra daug, tačiau negaliu pasakyti, jog buvo daug kokybės krepšininkų veiksmuose aikštelėje. Tiesa, tai normalu, nes tai tik pasiruošimo pradžia“, - apie pirmąją treniruotę krepšinio salėje kalbėjo Lietuvos rinktinės vairininkas.

Vyriausiajam rinktinės strategui antrino ilgametis rinktinės krepšininkas Mantas Kalnietis, kurio nuomone, nepaisant žaidybinio broko, krepšininkai mėgavosi pirmosiomis akimirkomis krepšinio salėje po fizinio parengimo treniruočių lauke.

„Po sunkių fizinio parengimo treniruočių lauke grįžome į krepšinio salę, tačiau ir čia nėra lengva. Pabėgiojome su kamuoliu, žaidėme be taktikos, tačiau buvome pasiilgę krepšinio elementų. Buvo smagu. Aišku, kartais kamuoliai net neliesdavo lanko, skrisdavo į užribį, bet pirmosios treniruotės – visad tokios“, - pasakojo pagrindinis rinktinės įžaidėjas.

Dar prieš pirmąją treniruotę Palangos arenoje M.Kalnietis buvo išrinktas naujuoju komandos kapitonu. Šias pareigas įžaidėjas perėmė iš Roberto Javtoko, kuris šiemet nežais Lietuvos rinktinėje. Sužinojęs apie ekipos sprendimą, Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ klubo žaidėjas teigė esantis laimingas.

„Džiaugiuosi naujomis kapitono pareigomis, kadangi tai yra didžiulis įvertinimas bei kartu – didžiulė atsakomybė. Dar nespėjau susigyventi su šia žinia“, - įspūdžiais dalinosi M.Kalnietis.