Antrą savo aukso medalį iškovojo Diana Mačiūtė, išvakarėse tapusi nugalėtoja katos rungtyje. Šį kartą svorio kategorijos iki 55 kg finale Klaipėdos „Okinavos“ klubo sportininkė vos po 1 min. 20 sek. trukusios kovos nugalėjo tituluotą varžovę Ritą Pivoriūnaitę.

Netikėtai įvykiai klostėsi ir moterų svorio kategorijos iki 65 kg varžybose. Čia Panevėžio „Argus“ auklėtinė Rūta Brazdžionytė pusfinalyje po lygios kovos dėl mažesnio svorio įveikė Gabiją Gudeliauskaitę, o finale jai teko susitikti su itin galingai pastaruoju metu kovojančia Inga Mikštaite. Maža to, I. Mikštaitė buvo patyrusi kojos traumą. Vis dėlto net ir traumuota patyrusi sportininkė finale palaužė R. Brazdžionytę.

Didžiausia čempionato staigmena tapo kito panevėžiečio – Juro Soklovo – pergalė svorio kategorijoje iki 90 kg. Pusfinalio dvikovoje su Edgardu Sečinskiu būsimas čempionas balansavo ant prarajos ribos – po pagrindinio kovos laiko du teisėjai iš penkių skyrė pergalę varžovui, tačiau kitų trijų verdiktas nulėmė pratęsimą.

Papildomas dvi minutes taip pat vyko lygi kova iki pat paskutinės sekundės, kuri ir tapo lemtinga – J. Sokolovas smūgiu koja pataikė E. Sečinskiui į galvą ir išplėšė pergalę.

Finale J. Sokolovui teko susigrumti su dar vienu Lietuvos rinktinės nariu – Valdemaru Gudausku. Audringai žiūrovų palaikomas panevėžietis po labai dramatiškos kovos sugebėjo įveikti ir šį varžovą ir pirmą kartą tapo Lietuvos čempionu.

Dar vienas didelis šio Lietuvos čempionato įvykis – sunkiasvorio Luko Kubiliaus sugrįžimas. Klaipėdos „Shodan“ klubo atstovas ant tatamio žengė pirmą kartą po 2013 metų pasaulio čempionato. Pirmojoje kovoje L. Kubilius palaužė Antaną Klibavičių, pusfinalyje – Mantą Žambą, bet finale kovoti su kitu „Shodan“ nariu Eventu Gužausku atsisakė dėl kojos traumos.

„2 metus nedalyvavau varžybose, nebuvo lengva žengti ant tatamio ir priversti save dirbti senuoju ritmu. Reikia dar daug padirbėti, kad atgaučiau gerą sportinę formą. Mano tikslas – startas pasaulio čempionate. Lietuvos čempionatas buvo pirmoji stotelė, jėgų pasitikrinimas. Kol kas savo sportinę formą vertinu vidutiniškai, bet tikiuosi Europos čempionate Lenkijoje jau būti pasirengęs 80 proc. savo galimybių“, – po Lietuvos čempionato kalbėjo sportininkas.