Tačiau antrą kartą per sezoną prie „Žalgirio“ vairo stojęs D. Maskoliūnas vėl aikštę paliko iškelta galva – kaip ir Maskvos CSKA Eurolygoje, taip ir „Lietkabelis“ LKL finale buvo nugalėtas – 97:58.

„Prašome iš LKL labai daug laiko pagarbos, bet jos negauname. „Žalgirio“ treneris yra traktuojamas visai kitaip nei varžovų treneriai. „Žalgirio“ žaidėjai yra traktuojami visai kitaip nei varžovų žaidėjai. Kiekvienas 50-50 švilpukas Panevėžyje buvo prieš „Žalgirį“.

Mums paprasčiausiai Panevėžį reikia aplošti 20 taškų, kad laimėtume. Tai yra jau viso sezono nusistovėjęs dalykas: Panevėžys yra šių metų princesė. Ir tai yra gražu. Panevėžys neturi jokios kaltės – paprasčiausiai lyga bando kelti lygį. Pernai princesė buvo Klaipėda, šiemet – Panevėžys, – spaudos konferencijos monologą rėžė daugiau nei du kėlinius savo mintis apgalvoti galėjęs Š. Jasikevičius. – Jeigu jie galvoja, kad „Žalgirio“ treneris nemato, kad žaidėjai kilnoja rankas ir rodo į smilkinį su pirštu, treneris ginčijasi ir negauna jokio įspėjimo, ir „Žalgirio“ treneris nieko nedarys – jie labai klysta. „Žalgirio“ treneris čia yra dėl vieno: kad kovotų už komandos teises. Mums nereikia jokios pagalbos iš nieko – nes norime viską išspręsti labai gražiai.

Nežinau, kodėl vėl neatvažiavo LKL prezidentas (Remigijus Milašius – Krepšinis.lt) pasižiūrėti mūsų rungtynių. Į Panevėžį atvažiuoja. Dėl žinomų priežasčių. Į Kauną jau antrą sykį neatvažiavo, nors mes jį kviečiame. Mes turime geriausią Europoje areną – čia labai gražu žiūrėti krepšinį. Turime gerą komandą, kuri šiais metais žaidžia gerą krepšinį. Jeigu nematysime lygaus traktavimo, „Žalgirio“ treneris išeis vėl iš rungtynių, nes, kaip matote, be „Žalgirio“ trenerio komandai sekasi išvis labai gerai.“