Internetinės sporto televizijos „SportoTV“ žiūrovai galės tiesiogiai stebėti gruodžio 6-osios dienos vakarinę transliaciją, kuomet nuo 19 val. šokėjai varžysis Lotynų Amerikos šokių pasaulio atvirojo čempionato finale.

Žiūrovai galės žavėtis ne tik geriausiomis pasaulio poromis ir užburiančiais Lotynų Amerikos ritmais, bet ir grojant Gardino filharmonijos orkestrui vadovaujamam maestro Boriso Miagkovo maloniai praleisti vakarą. Šis orkestras groja daugelyje tarptautinių sportinių šokių varžybų visame pasaulyje. Dainas atliks vokalistai Nadia Ivanova ir Baltarusijos „Auksinio balso“ nugalėtojas Grigorijus Laviš. Skambant žinomoms dainoms bus malonu ne tik šokti šokėjams bet ir žiūrovams pasinerti į šokių pasaulį.

Per abi festivalio dienas dalyvaus 800 šokėjų duetų iš viso pasaulio. Šokėjus vertins aukščiausios kategorijos tarptautinė teisėjų komanda.

Renginį globoja Vilniaus miesto meras – Artūras Zuokas. Šokėjų duetai kovos dėl pagrindinio prizo, Vilniaus miesto mero taurės, kurią specialiai įsteigs Vilniaus miesto savivaldybė.

Festivalį organizuoja Vilniaus sportinių šokių klubas „Ratuto“, kartu su pasauline ir Lietuvos sportinių šokių federacijomis.