„Abi komandos turėjo motyvacijos. Buvau patenkintas komandos žaidimu. Tik pirmojoje rungtynių pusėje pametėme kontrolę ir leidome jiems išsiveržti į priekį. Bet ne kartą kalbėjome, kad iki galo turime išlikti komanda. Tikrai gerai nuoširdžiai atidirbome ir išplėšėme pergalę“, – džiaugėsi „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis.

Jis džiaugėsi auklėtiniais, kad jie parodė, jog gali laimėti rungtynes gynybiniu krepšiniu.

„Dėl to ir esu labai patenkintas. Prieš rungtynes kalbėjome, kad Utenai privalome įteikti bilietą į Klaipėdą. Nesinorėjo atsisveikinti su fanais. Bet dabar serija grįžta į Klaipėdą. Turime išlikti ramūs ir koncentruoti. Jei žengėme šį žingsnį, turime žengti ir paskutinį“, – tikino K.Maksvytis.

Lemiamos serijos dėl bronzos rungtynės trečiadienį vyks Klaipėdoje.

Utenos „Juventus“ treneris Dainius Adomaitis po mačo namų arenoje išskyrė psichologinį faktorių.

„Šiose rungtynėse pagrindinis faktorius turėjo būti psichologija. Kaip parodė, tai buvo pagrindinė problema. Baudos metimai yra galva, įtampa. Atmosfera buvo superinė. Gaila sirgalių, kad nepavyko padovanoti pergalės. Na, bet pralaimėjome mūšį, bet dar nepralaimėjome karo“, – po rungtynių sakė D.Adomaitis.

Jo teigimu, lemiamose rungtynėse trečiadienį Klaipėdoje bus svarbiausia išlikti psichologiškai stipriems ir žaisti disciplinuotą krepšinį.

„Psichologija bus vienas kertinių dalykų. Žaisime išvykoje ir privalėsime laikytis disciplinos. Šiandien kaip tik buvome ją pametę. Tiesiog viskas dėl to spaudimo ir didžiulio noro. Galiu tik pagirti žaidėjus už jų energiją ir norą, tačiau mums pakišo koją. Leidome „Neptūnui“ pajusti, kad jie gali laimėti“, – sakė D.Adomaitis.