„Iš tikrųjų Pietų Amerikos valstybių gyventojai išraiškingesni, be to, čia sukuriami sporto dievaičiai, kurių kasdieniniame gyvenime šiose skurdžiose besivystančiose šalyse nėra. Žmonėms reikia dievaičių, į kuriuos jie sutelktų savo dėmesį. Dėl šių priežasčių sirgalių emocionalumas per rungtynes stipriai padidėja“, tikino Nabilis Ghorayebas.

Ši charakterio savybė kartu su aistra, nervingumu bei dėl futbolo pakvaišusios tautos kultūra, anot specialisto, - tai ir yra priežastis, dėl kurios žmonės tampa nekontroliuojami, o to vertėtų geriau vengti.

„Širdies problemų turintis asmuo stebėdamas rungtynes patiria stiprias emocijas, nerimauja, geria kavą, vėliau pereina prie viskio, konjako ir džino. Kas gali atsitikti? Tokio asmens emocinė būklė gali pablogėti, prarandama kontrolė bei gali sutrikti širdies veikla. Štai kodėl patariame emocionaliems žmonėms rungtynių išvis nežiūrėti", - sakė specialistas.

Liepos 8 d. įvykęs skaudus Brazilijos pralaimėjimas Vokietijai rezultatu 7:1 – tai apmaudžiausia šios šalies nesėkmė Pasaulio čempionato istorijoje.