Ketvirtasis mačas Vilniuje vyks šeštadienį (18 val. 30 min.).

„Manau, kad šiandien buvo tipinės LKL finalo rungtynės. Labai džiaugiuosi, kad mums jas pavyko laimėti. Sveikinu visus, tikrai labai garsiai ir gausiai mus palaikiusius fanus ir savo komandos vyrus, kurie labai sunkiai kovojo, kad pergalė būtų pasiekta”, – po rungynių sakė G.Krapikas.

Emocingose rungtynėse G.Krapikas buvo nubaustas technine pražanga. Jei tokią gaudavo vienas iš žaidėjų, treneris jį išsiųsdavo į rūbinę.

„Aš pasilieku teisę sau likti aikštelėje. Tai yra mano reikalas kažką kalbėti su teisėjais. Aš galiu gauti techninę pražangą, bet tai nėra mano tikslas”, – sakė G.Krapikas.

Komentuodamas vidurio puolėjo Artūro Gudaičio žaidimą, kuris finalo serijoje nėra toks, kokį buvome įpratę matyti sezono metu, G.Krapikas teigė: „A.Gudaitis nėra sustabdytas. Aš sakyčiau, kad trauma daro įtaką. Jis nėra idealios sportinės formos. Rungtynės per daug svarbios, kad labai ilgai galėčiau laukti kažkokio rezultato. Kituose mačuose galiu pakentėti, o čia patys matėte koks vyko karas. Tai nėra priekaištas A.Gudaičiui, bet man reikia surasti žaidėją, kuris būtų pasiruošęs atstovėti karą.”

Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Marcelo Nicola teigė, jog jo auklėtiniai buvo arti tikslo, tačiau vilniečiams pritrūko psichologinių jėgų.

„Buvo sunkios rungtynės, mes kovėmės. Esu patenkintas savo auklėtinių kova, bet prie kovos reikia ir šalto proto. Galėjome tiesiog pasiimti pergalę kelis kartus, bet nesugebėjome. 2-3 puolime atkovoti kamuoliai svarbiu momentu mus žudė. Sveikinu „Žalgirį“. Galiu pasakyti, kad padarėme savo darbą bandydami laimėti, bet tik bandyti neužtenka. Turėjome nugalėti, bet to nepadarėme. Šeštadienį vėl kausimės, kad grįžtume į Kauną“, – spaudos konferencijoje sakė M.Nicola.

„Mes kovojome kaip pašėlę, galiu pasakyti tik tiek. Buvome labai arti. Pirmose rungtynėse irgi pirmavome 1 tašku likus pusantros minutės, bet jie atkovojo kamuolius puolime, o Milaknis pataikė iš toli. Turime būti stiprūs psichologiškai, tai nebuvo taktiniai dalykai. Nebuvo taip, kad nežinojome kaip sustabdyti „Žalgirį“. Reikia tiesiog atsitverti varžovą ir atkovoti kamuolį. Neturėjome žudikiško instinkto“, – reziumavo M.Nicola.