Susitikimą užtikrinčiau pradėjo Antano Kavaliausko vedini vilniečiai (8:6). Klaipėdiečiai trumpam buvo išlyginę rezultatą, tačiau Gedimino Oreliko ir Ado Juškevičiaus tritaškiai leido sostinės ekipai nutolti (14:8). „Neptūnas“ po Deivido Gailiaus dėjimo vėl priartėjo, bet aikštelėje pasirodęs Kšištofas Lavrinovičius pelnė šešis taškus ir „Lietuvos rytas“ pirmavo (22:15). Aikštelės šeimininkai po pirmų dešimties minučių pirmavo 26:20.

Justo Sinicos ir Mindaugo Girdžiūno tritaškiai išlygino rezultatą (26:26), tačiau vilniečiai į tai atsakė keturiais taškais iš eilės. Vytautas Šarakauskas pataikė iš toli, dar du taškus pridėjo Mustafa Shakuras ir svečiai išsiveržė į priekį (30:31). Mindaugas Lukauskis atsakė keturiais taškais iš eilės ir išlygino rezultatą (34:34). Ketvirčio pabaigoje ekipos apsikeitė taikliomis atakomis ir „Neptūnas“ pirmavo 36:39.

Trečią kėlinį uostamiesčio krepšininkai pradėjo atkarpa 6:2 ir nutolo (38:45). G.Orelikas ėmėsi iniciatyvos ir priartino „Lietuvos rytą“ prie varžovų (46:47). Emocijos nerimo ir M.Shakuras buvo nubaustas technine pražanga, o su šiuo sprendimu nesutikęs „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis taip pat užsidirbo techniną pražangą (50:47). Klaipėdiečiai po Valdo Vasyliaus dvitaškio išlygino rezultatą (55:55). Martynas Gecevičius aidint trečio kėlinio sirenai pataikė sudėtingą dvitaškį ir vilniečiai pirmavo – 61:58.

M.Gecevičius pratęsė sėkmingą pasirodymą (63:59), tačiau pats buvo nubaustas technine pražanga. Šia situacija pasinaudoję pajūrio krepšininkai išlygino rezultatą (65:65). G.Orelikas pataikė iš toli (68:65), o kitoje aikštelės pusėje vilniečiai apsigynė. Rungtynės kulminaciją pasiekė paskutinėmis susitikimo minutėmis: M.Mažeika tritaškiu metimu persvėrė rezultatą savo komandos naudai (74:75), tačiau K.Lavrinovičius baudų metimais sugrąžino pranašumą savo ekipai. M.Mažeika realizavo keturis baudų metimus ir leido svečiams padidinti pranašumą (78:81), tačiau M.Gecevičius pataikė iš toli ir išlygino rezultatą (81:81). Vilniečiai perėmė kamuolį ir galėjo persverti rezultatą, tačiau suklydo ir kamuolys atiteko svečiams. Iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti 9 sekundes iniciatyvos ėmėsi D.Gailius, tačiau užsidirbo pražangą puolime ir kamuolys atiteko „Lietuvos rytui“. Paskutinė vilniečių ataka buvo nesėkminga ir ekipoms teko žaisti pratęsimą.

Pratęsimą svečiai pradėjo penkiais taškais iš eilės (81:86). M.Lukauskis tritaškiu metimu sumažino deficitą (84:87). A.Juškevičius realizavo baudų metimus ir prasidėjus paskutinei pratęsimo minutei sumažino atsilikimą iki minimumo (86:87). Vilniečiai nepasinaudojo puikia pro:ga persverti rezultato kai iš po krepšio nepataikė G.Orelikas, o baudas realizavęs D.Gailius vėl padidino savo ekipos pranašumą (86:89). A.Juškevičius atsakė dvitaškiu (88:89). D.Gailiaus pataikė tik vieną baudos metimą, tačiau kamuolį atkovojo Donatas Zavackas, o taisykles vilniečiai vėl pažeidė prieš D.Gailių. Šį kartą jis realizavo abu baudų metimus (88:92). A.Juškevičius dvitaškiu vėl sumažino deficitą (90:92). M.Shakuras buvo taiklus prie baudų metimo linijos (90:94) ir „Neptūnas“ iškovojo pergalę.

„Lietuvos rytas“: Gediminas Orelikas 24 tšk., Mindaugas Lukauskis 16 tšk., Kšištofas Lavrinovičius 15 tšk.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 27 tšk., Martynas Mažeika 19 tšk. (7 at. kam., 3 rez. perd.), Mustafa Shakuras 10 tšk., Šarakauskas 10 tšk. (6 at. kam.), Arnas Butkevičius 7 tšk.