„Nevažiuoju į Londoną kovoti dėl titulų. Man tai – tik kontrolinis startas prieš olimpines žaidynes. Specialiai jam beveik nesiruošiau – tik minimaliai. Jeigu pasitaikys mano diena, greitis bus geras. Bet Rio de Žaneire vis tiek turėčiau plaukti daug greičiau nei Londone“, – DELFI kalbėjo plaukimo krūtine specialistas.

26-erių anykštėnas irgi apribojo savo „kilometražą“, atsisakęs 200 m nuotolio, kuriame 2014 metais iškovojo bronzą. Šią distanciją G. Titenis plauks Rio de Žaneire, mat jau yra įvykdęs olimpinį normatyvą.

„Kol kas nesu tinkamai pasiruošęs plaukti 200 metrų, todėl pasirinkau lengvesnes rungtis“, – aiškino rinktinės vyriausiojo trenerio Žilvino Ovsiuko auklėtinis.

Šiuo metu G. Titenis į geriausių planetos plaukikų reitingų dešimtuką patenka tik neolimpinėje 50 m distancijoje – balandžio pradžioje Stokholme (Švedija) lietuvio užfiksuotas rezultatas (27,59 sek.) leidžia jam dalintis devinta vieta su australu Jake'u Packardu.

Dėl to plaukikas teigia nesijaudinantis – esą sezono pradžioje įsibėgėti jam visada sekasi lėtokai, o optimalią formą pavyksta įgauti per svarbiausias varžybas.

Šiemet tai – olimpinės žaidynės, vyksiančios ten, kur prasidėjo G. Titenio tarptautinė karjera.

Lygiai prieš dešimt metų anykštėnas Rio de Žaneire laimėjo bronzą pasaulio jaunių (iki 18 metų) čempionate plaukdamas 200 m krūtine.