Prieš tris savaites C. Ronaldo kovą dėl UEFA Europos metų futbolininko taip pat pralaimėjo L. Modričiui. Ir pastarajame renginyje portugalas taip pat nepasirodė. Buvę komandos draugai karališkame ispanų klube laimėjo UEFA Čempionų lygą, tačiau skirtingai pasirodė Rusijoje vykusiame pasaulio čempionate.

C. Ronaldo su Portugalija lagaminus krovėsi po aštuntfinalio rungtynių, o L. Modričius su Kroatijos nacionaline ekipa tik finale nusileido prancūzams. Įdomu, kad pirmą kartą nuo 2006 metų į nominantų trejetą nepateko „Barcelonos“ siela L. Messi.

Trečiasis rinkimų finalistas Metų žaidėjų kategorijoje buvo Mohamedas Salahas.

„Nuostabus jausmas stovėti čia, sveikinu Cristiano ir Mohamedą. Jūs taip pat nusipelnėte čia stovėti. Šis prizas priklauso visiems mano draugams Madrido klube ir Kroatijos rinktinėje. Be savo šeimos taip pat nebūčiau tapęs tokiu futbolininku, kokiu esu. Ačiū visiems mano fanams už palaikymą ir meilę. Man tai daug reiškia. Dėkoju ir visiems, kurie už mane balsavo. Šis trofėjus rodo, kad viskas yra pasiekiama. Tik reikia daug dirbti“, – atsiėmęs apdovanojimą kalbėjo L. Modričius.