Sostinės ekipoje debiutavo ne tik iš Klaipėdos „Neptūno“ atvykę naujokai Arnas Butkevičius bei Mindaugas Girdžiūnas, bet ir Egidijus Mockevičius, iki šiol nežaidęs dėl traumos. Tuo metu svečiai iš Šiaulių atvyko be savo vyriausiojo trenerio – Antanas Sireika praleido rungtynes dėl gripo, todėl jį pavadavo asistentas Robertas Giedraitis.

Paskutiniosios minutės metu Traviso Petersono ir Chriso Kramerio dvitaškiai leido sostinės ekipai išlyginti rezultatą 74:74 ir išplėšti pratęsimą. Pirmajame pratęsime komandos žaidė taškas į tašką, o Jimmy Barono ir karjeros rungtynes sužaidusio Omaro Prewitto dvitaškiai lėmė antrąjį pratęsimą.

Pergalingu metimu antrojo pratęsimo pabaigoje tapo T. Petersono tritaškis – po jo vilniečiai, likus žaisti 40 sekundžių, išsiveržė į priekį 97:96.

Arminas Urbutis tuo pačiu atsakyti nesugebėjo, o Ch. Krameris sumetė baudų metimus (100:97), bet dar vieną šansą svečiams suteikė Rokas Giedraitis. Varžovų komandos trenerio sūnus pažeidė taisykles prieš tritaškį metusį varžovą, todėl „Šiauliai“ galėjo išsigelbėti trimis baudų metimais. Vis dėlto baudų mesti stojusio O. Prewitto ranka sudrebėjo – jis pataikė du metimus iš trijų (99:100), o po T. Petersono baudų metimų (101:98) šeimininkų pergalę įtvirtino kamuolį perėmęs ir paskutinę sekundę jį į krepšį įkrovęs Ch. Krameris.