Dar pirmajame kėlinyje (26 min.) komandas jau skyrė dviženklė persvara – 20:10, o antrajame kėlinyje rezultatas jau buvo nepadorus – 33:19.

„Dragūno“ gretose nesulaikomi buvo po 8 tvarčius įmetę Igoris Kopišinskis ir Mindaugas Dumčius (3 iš 7 m), Karolis Stropus pridėjo 4 įvarčius, Jonas Geryba, Šarūnas Ugianskis ir Jonas Truchanovičius – po 3, Laurynas Simonavičius ir Mindaugas Meškauskas – po 2, Lukas Juškėnas, Arvydas Bučius ir Gediminas Vaitkus – po 1 įv.

„Šviesos“ komandai Tomas Bernatavičius įmetė 6 įvarčius, Valdas Drabavičius – 5, Lukas Balbierius ir Dovydas Kuodys – po 4, Artūras Švilpa ir Jovydas Jurašius – po 2 įv.

Artūras Juškėnas („Dragūno“ vyr. treneris): „Tokiu rezultatu pernelyg džiaugtis nevertėtų, nes vilniečiai šįkart į Klaipėdą atvyko be dviejų pagrindinės sudėties žaidėjų: Skirmanto Plėtos ir Tado Jurelevičiaus. Bet kuri ekipa, tokiame svarbiame etape, be dviejų pagrindinių žaidėjų sunkiai verstųsi… Tą puikiai suprantame ir savo vyrams aš akcentavau, kad Vilniuje reikia nusiteikti visai kitokiai dvikovai. Mane neramina tai, kad niekaip nesugebame susikoncentravę rungtyniauti du kėlinius. Jei pirmąjį kėlinį mes rungtyniavome gerai, tai antrajame kėlinyje nesu patenkintas savo komandos žaidimu. Profesionalumas ir yra tame, jog reikia visa jėga kautis nuo pirmos iki paskutinės rungtynių sekundės. Nerimą kelia tai, kad vyrai suprastų, jog Vilniuje lengva tikrai nebus. Tas 13 įvarčių nieko nereiškia… Varžovams užtenka laimėti vos 1 įvarčio skirtumu ir rezultatas jau gali būti lygus. Pusfinalis – tai toks etapas, kai svarbi pergalė bent 1 įvarčio skirtumu. Nesinorėtų, kad reikėtų žaisti trečiąsias pusfinalio rungtynes. Gerai būtų viską išspręsti Vilniuje.“

Gintaras Paškevičius („VHC Šviesa“ vyr. treneris): „Mums labai trūko komandos gynybos ramsčio Tado Jurelevičiaus ir atakų organizatoriaus Skirmanto Plėtos. Tadas išvyko į darbo komandiruotę, o Skirmantas – susirgo. Bandėme į aikštę leisti jaunus žaidėjus, tačiau virpėjo rankos, kamuolys slydo iš rankų ir dragūniečiai mūsų klaidomis pasinaudojo bei susikrovė gana solidų pranašumą. Manau, kad antrose pusfinalio rungtynėse Vilniuje minėtieji mūsų komandos lyderiai jau rungtyniaus ir dvikova bus visai kitokia. Manau, kad esame pajėgūs išlyginti pusfinalio serijos rezultatą ir sukurti intrigą. Tai, ką galime, įrodėme ketvirtfinalio etape su Kauno „Granitu-Gaja-Kariu“. Nesvarbu, kad šįkart „Dragūnui“ nusileidome 13 įvarčių skirtumu… Galbūt tai tik dar labiau motyvuos vyrus siekti revanšo. Rankų tikrai nenuleisime ir jėgų kitoms dvikovoms dėl medalių jėgų netausosime, bandysime daryti viską, ką galime.“