Po trečiųjų ketvirtfinalio serijos rungtynių Pasvalyje abiejų komandų vyriausieji treneriai pasidalino mintimis apie susitikimo eigą.

Dainiaus Adomaitis (Utenos „Juventus“ ekipos vyr. treneris): „Pirmiausia padėjo tikėjimas. Žaidžiame visą sezoną kartu ir žinome, kad galime žaisti geriau. Žinojome, jog galime pataikyti metimus, kurie mums nekrito, todėl pagerėjus pataikymui, viskas pasikeitė, atsirado daugiau erdvės bei atsirišo mums rankos. Ne viskas, žinoma, priklauso nuo puolimo. Gynyba, kurią žaidėjai pademonstravo ketvirtame kėlinyje yra pavyzdinė, o laimėta kova dėl atšokusių kamuolių garantavo mums pergalę.

Stengiamės rotuoti žaidėjus, tačiau reikia išsirinkti krepšininkus, kurie tą dieną gali sužaisti geriau ir ilgiau būti aikštelėje. Šiandien tai pavyko.

Akcentavome, jog reikia atsitverti varžovų aukštaūgius rimčiau ir po pastarųjų ketvirtfinalio rungtynių turėjome nemalonią video peržiūrą, todėl stengiamės tai akcentuoti mače Pasvalyje.“

Mantas Šernius (Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipos vyr. treneris): „Žaidėme devyni prieš devynis žaidėjus ir mes galbūt nespėjome atsigauti po pastarųjų ketvirtfinalio rungtynių. Ketvirtajame kėlinyje mums niekas nesigavo, kamuolys krito iš rankų, tai „kirto“ per krepšininkų psichologiją ir visai nesusikūrėme gerų progų.

Mes turime rizikuoti ir ta rizika šiandien pasiteisino tris kėlinius. Rungtyniavimas be trijų pagrindinių žaidėjų nėra pasiteisinimas. Atvirai pasakius, žaidžiame nelygiomis sąlygomis, tačiau šiandien turėjome progą laimėti. Privalome atsistatyti ir pergalės varžovams Utenoje lengvai neatiduosime.“