Pakvietę draugus ir artimuosius ant ledo, bronzos apdovanojimais pasipuošę rinktinės žaidėjai mėgavosi plojimais iš „Siemens“ arenos tribūnų tol, kol šios ištuštėjo.

Spindėjo ir vienintelis turnyre rungtyniavęs Šiaurės Amerikos Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) žaidėjas D. Zubrus, pirmą kartą gyvenime ant kaklo užsikabinęs su Lietuvos rinktine pelnytą medalį.

„Pirmas jausmas nebuvo toks saldus, kaip norėjosi, nes tikrai turėjome galimybių laimėti sidabrą. Bet žiūrint į visą čempionatą, manau, turime kuo džiaugtis. Tokio medalio dar neturėjau, tad galiu juo didžiuotis“, – savo emocijas nupasakojo 35-erių puolėjas, nacionalinei komandai planetos čempionate atstovavęs vos antrą kartą karjeroje.

Varžyboms pasibaigus jų šeimininkai gyrė vieni kitus, bet labiausiai didžiavosi publika, arenos tribūnose palikusia tik vieną kitą tuščią kėdę.

„Visai kitoks jausmas, kai žaidi už klubą, ir kai žaidi ir už savo šalį. Sirgaliai mus palaikė labai gražiai, net pralaimint šūkavo už mus. Fanai mums padovanojo penkias šventes, ir už tai esu labai dėkingas. Aš tos atmosferos niekada nepamiršiu ir visi kiti nepamirš. Tas labai pasaldina šį čempionatą: norėjau sužaisti Lietuvoje, ir sirgaliai įrodė, kad nors savaitę Vilnius ir visa Lietuva gali būti ledo ritulio šalimi. Jei tik bus galimybė sugrįžti rinktinę, padarysiu tai su malonumu“, – žavėjosi D. Zubrus.