Pagrindiniai komandos automobiliai – „OSCaras“ ir techninis sunkvežimis iš uosto savo jėgomis nepajudėjo. Į organizatorių rankas atiduotų mašinų akumuliatoriai išsikrovė ir automobilius teko užvesti atvedus laidus nuo kito automobilio. Vis dėlto, B. Vanagas tame nematė didelės bėdos.

„Tai gana įprastas reikalas. Automobilius atidavėme prieš mėnesį į organizatorių rankas, bet ne visi jie yra specialistai. Esame tikri, kad jie iškrovę automobilius paprasčiausiai neišjungę degimo“, – kalbėjo lenktynininkas.

Komandos tai visai nenustebino ir galimoms problemoms užbėgo už akių.

„Mes buvome pasiruošę tam ir įsidėjome naujus akumuliatorius. Kadangi dabartiniai akumuliatoriai jau buvo išsikrovę, mes neberizikuosime ir rytoj pakeisime į naujus“, – pasakojo B. Vanagas.

Mūsų šalies ekipažui diena prasidėjo 7 valandą vietos laiku. Lietuvoje tuo metu bus vidurdienis. Nuo pat ankstaus ryto technikai plušės prie „OSCar“ bolido, siekdami jį visiškai paruošti Dakaro ralio startui.

„Prieš išsiunčiant automobilį, mus pavedė tiekėjai. Reikia pakeisti šturmano kompiuterio daviklį, sutvarkyti gertuves. Turime dvidešimties smulkmenų sąrašą. Visą tai padarę, turėsime visišką komfortą ir busime pasiruošę visiškai startui“, – sakė B. Vanagas.

Dakaro lenktynės prasidės jau šį savaitgalį. Sausio 5 dieną Dakaro startas bus duotas Argentinoje, Rosarijuje, o sausio 18 dieną dalyviai finišuos Čilėje Valparaiso mieste.