Nors kitąmet švęs garbingą 60-mečio jubiliejų, atletas ir šiandien aktyviai skraido bei pats dalyvauja savo inicijuotose varžybose. Visų laikų oro lenktynių reitinge jis yra 3-as.

Į Kauną pilotas atskrido tarp dviejų „Red Bull Air Race“ stotelių savo gimtajame Budapešte, Vengrijoje bei Askote, Didžiojoje Britanijoje. Ilgai legendos įkalbinėti neteko. Vos išgirdęs apie tai, jog yra kviečiamas savo triukus pademonstruoti viename seniausių Europos aerodromų ir taip papuošti jo 100-mečio jubiliejų, didelį aerobatikos instruktoriaus stažą turintis P. Besenyei ėmė ruošti savo pasirodymo programą.

„Kauno publika – nuostabi, smagu, kad oro šventė sutraukė tiek žmonių“, – vos išlipęs iš „Extra 330s“ lėktuvo ir nusiėmęs šalmą ištarė vengrų pilotas, kuris mūsų šalyje yra dukart lankęsis dar 9-ajame dešimtmetyje.

Po savo pasirodymo jis liko šventėje ir bendravo su aviacijos entuziastais, fotografavosi su gerbėjais bei stebėjo kolegų pasirodymus – dangų virš Aleksoto raižė latvių reaktyvinių pilotų komanda „Baltic Bees“, kilo Karinių oro pajėgų lėktuvas „Spartan“, sklandė parasparniai bei skraidyklės.

Su „Extra 330s“ skrido ir „Red Bull“ atletės, ką tik XXVIII Vasaros universiadoje Pietų Korėjoje aukso medalius pelniusios irkluotojos Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė. „Norim dar!“, – kupinos adrenalino po skrydžio ištarė sportininkės.

100-mečio oro šventė Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome tęsis ir sekmadienį, liepos 26-ąją. Visą dieną čia vyks parodomieji skrydžiai, fotografijų paroda, įvairios dirbtuvės ir kt.