Siekiant reaguoti į patvirtintą pagalbos planą kultūros sektoriui remti, kultūros atstovai išreiškė savo nepritarimą ir surengė savanorišką pilietinę akciją, kurios metu išėjo pasivaikščioti į #kultūrosstatybas.

Vyriausybė, atsižvelgdama į Kultūros ministerijos siūlymus, numatė priemones mažinti neigiamus COVID-19 padarinius kūrėjams bei kultūros organizacijoms – viso skirti daugiau nei 68 mln. eurų. Iš numatytų 68,3 mln. eurų net 43 mln. (63,4%) yra skiriami kultūros įstaigų infrastruktūros atnaujinimui bei turto įsigijimo projektams – t.y. statyboms, renovacijai ir daiktų pirkimui. Didžioji numatytos paramos dalis nepasieks kūrėjų ir kultūros žmonių, nes Vyriausybė nusprendė investuoti į sienas“, – valdžios sprendimu piktinamasi akcijos puslapyje.

Pagrindinė iniciatyvos mintis, kaip tikino jos dalyviai – prašymas, kad kultūros atstovams būtų leista dirbti savo darbą.

Šiai pilietinei akcijai savo pritarimą išreiškė būrys visuomenėje žinomų žmonių, tarp kurių – Agnė Grigaliūnienė, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Gediminas Jaunius, Andrius Mamontovas, Saugirdas Vaitulionis, Remigijus Žiogas, Donatas Montvydas, Vytautas Rumšas jaunesnysis, Nijolė Pareigytė-Rukaitienė, Erica Jennings, Gytis Ivanauskas, Tadas Gryn, Mia Pilibaitytė, Gabrielius Liaudanskas-Svaras, Andrius Žiurauskas, Eimutis Kvoščiauskas, Eglė Jackaitė, Valdas Petreikis ir daugelis kitų aktorių, atlikėjų ir renginių organizatorių.

Daugiau galite skaityti paspaudę čia.