Vilnius City Opera, prieš pusmetį susirinkusius spaudos atstovus nustebino motociklų griausmu, o naująjį sezoną pasitiko kartingų lenktynėmis. Susirinkusius žurnalistus kolektyvo nariai pasitiko įnirtingai lenktyniaudami.

Spaudos konferenciją atidariusi VCO meno vadovė Dalia Ibelhauptaitė džiaugėsi, kad šis sezonas jų kolektyvui – ypatingas ir susirinkusiems žadėjo, kad greičio, tempo, adrenalino ir netradicinio požiūrio bus daugiau nei bet kada anksčiau.

Šį sezoną VCO pasitiks tiek atsinaujinusiu kolektyvu, tiek repertuaru. „Dvi premjeros tokiam kolektyvui kaip mūsų yra labai daug ir labai džiaugiuosi, kad šios premjeros yra nepaprastai skirtingos“,- sakė ji.

Spektaklis „Jonas ir Greta“ - pirmoji VCO opera, skirta jaunimui. Šis spektaklis subūrė ir į dienos šviesą išves jaunąją kolektyvo kartą: režisierių Gediminą Šeduikį, dirigentą Ričardą Šumilą, dizainerę Eglę Čekanavičiūtę.

Dar viena sezono premjera pirmą kartą statoma G. Verdi opera „Trubadūras“. „Trubadūras“ yra tarsi savotiška duoklė visiems, stebintiems bohemiečių veiklą nuo pat jos pradžios. Operoje partijas atliks žiūrovams gerai pažįstami solistai.