Sacha Pfeiffer – viena iš žurnalisčių, laimėjusi Pulitzerio premiją už dalyvavimą šiame tyrime. S. Pfeiffer vaidmenį šiame filme atliko Rachel McAdams. S. Pfeiffer tiki, kad šis filmas parodys jos darbo specifiką.

S. Pfeiffer taip pat papasakojo apie filmo sceną, kur jos vaidmenį atliekanti aktorė kalbasi su kunigu, kuris teigia nemanantis, kad priekabiavimas prie vaikų yra blogai.

„Manau, kad sudėtingiausia atsakyti į klausimą, kodėl jie darė tai, ką darė, man atrodo, kad į šį klausimą neatsakėme. Egzistuoja daug teorijų. Dalis žmonių mano, kad tai susiję su celibatu. Jie laikosi nuomonės, kad nėra normalu reikalauti iš žmonių taip gyventi, o tai gali būti tokių reikalavimų pasekmė. Kiti mano, kad situacija susijusi su tuo, kad septintajame ir aštuntajame dešimtmečiuose jauni vyrai vyko mokytis į seminariją būdami labai jauni, kai dar nebuvo susiformavę seksualine prasme ir tai savotiškai šį procesą pristabdė. Nežinau, kuris atsakymas teisingas, bet tarp dvasininkų egzistuoja keistas mąstymas, kad tai kažkodėl yra normalu. Kartą man kunigas yra pasakęs, kad jei taip elgiamasi su berniukais, o ne su mergaitėmis, celibatui nėra nusižengiama. Manau, visi suprantame, kad toks mąstymas yra iškreiptas, tačiau daliai dvasininkų toks paaiškinimas yra priimtinas“, - pasakojo S. Pfeiffer.

S. Pfeiffer dalyvavo „Golden Globes“, „Screen Actors Guild Awards“, „Critics Choice Awards“ apdovanojimų ceremonijose kartu su žurnalistės vaidmenį šiame filme atlikusia aktore Rachel McAdams, o vasario 28 d. ji dalyvaus „Oskarų“ teikimo ceremonijoje.

Geriausios antro plano aktorės kategorijoje už vaidmenį „Spotlight“ nominuojama aktorė R. McAdams pripažįsta, kad jai teko persekioti S. Pfeiffer, nes ji norėjo tinkamai atlikti vaidmenį.