Vasario 25-osios rytą, apie 6.20 val., sostinės policija gavo pranešimą, kad viename iš Tverečiaus g. daugiabučių žmogus šaukiasi pagalbos. Netrukus du Patrulių rinktinės ekipažai jau buvo įvykio vietoje. Būdami kieme pareigūnai dar girdėjo pagalbos šauksmus, tačiau užlipus į penktą aukštą, šauksmų jau nesigirdėjo, beldžiant į duris niekas neatsakė.

Pasak kaimyno, bute gyveno neįgalus nevaikštantis senolis, jis ir šaukėsi pagalbos, lazda daužė į duris. Daugiabučio pirmininkas į pagalbą atskubėjusiems pareigūnams suteikė daugiau informacijos – patikslino, kad bute gyvena du žmonės – nevaikštantis senolis ir pagyvenusi moteris. Į pagalbą pareigūnams suskubo ir Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos bei Greitosios medicinos pagalbos komandos. Išspyrus duris, iš buto ėmė veržtis dūmai.

Policijos pareigūnai, jau žinodami, kad bute turi būti du žmonės, pasikeisdami ir pasišviesdami žibintuvėliais bute ieškojo nelaimėlių. Greitosios pagalbos medikai jiems atnešė šlapių audeklų - jais prisidengę veidus pareigūnai galėjo nors kiek ilgiau išbūti tirštuose dūmuose.

Viename kambaryje pastebėję ant lovos gulintį senolį, policininkai ištempė jį iš buto ir perdavė medikams, kurie sąmonę praradusį 98 metų vyrą nedelsdami išvežė į ligoninę, praneša Vilniaus policija.

Kadangi bute ugnies nesimatė, nebuvo aišku, kur gaisro židinys. Pareigūnai, prisidengę šlapiais audeklais, kartu su gaisrininku vėl įpuolė į butą. Kitas kambarys jau degė atvira liepsna. Gesinant ugnies židinį, ugniagesys rado ir kitą buto gyventoją – moterį. 67 metų moteris jau buvo be gyvybės ženklų, medikams beliko konstatuoti jos mirtį.

Kol ugniagesiai prijungė savo įrangą, policininkai liepsnas slopino vandeniu, kurį kibirais nešiojo iš kaimynų.

Pareigūnai, atlikę savo pareigą padėti, gaisrą gesinti paliko Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos komandoms.Pirminiais duomenimis, gaisras bute kilo dėl neatsargaus rūkymo lovoje. Senolis dėl apsinuodijimo smalkėmis gydomas ligoninėje, jo būklė sunki.