Studijoje svečiavosi „Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo“ organizatorė Ieva Davydenko ir atlikėjas bei socialinių iniciatyvų autorius Jurgis Didžiulis.

Būtent jis ir yra viena siš pagrindinių festivalio pranešėjų. „Šiemet mano žinutė yra apie lietuvybę globaliame kontekste. Matome, kad pasaulis keičiasi. Turime suprasti, kas mums tinka ir tai perduoti savo vaikams. Reikėtų suvokti, kas yra gerai iš praeities ir ko mums reikia 21 amžiuje“, – konferencijos metu sakė J. Didžiulis.

„Vienas iš pagrindinio renginio tikslų yra ne tik susipažinti, paneigti mitus ir gerai praleisti laiką bendraminčių būry, bet ir paskatinti žmones pagalvoti apie Lietuvą. Nesakau, kad visi turi grįžti. Žmonės jau yra susikūrę savo gyvenimus. Bet parodyti pasirinkimą yra svarbu, todėl kalbėsime ir apie karjerą“, – teigė I. Dovydenko.

I. Dovydenko tikina, kad į „Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimą“ dalyviai gali atvykti ir su atspausdintu gyvenimo aprašymu: festivalio istorijoje yra buvę atvejų, kai žmonės renginyje randa darbą.

Festivalyje bus ne tik progų susipažinti su galimais darbdaviais, bet ir pasiklausyti muzikos, išgirsti pranešimų, pasportuoti bei paskanauti.